reusachtige afvalbakken sieren straatbeeld

Opvallend, dat zijn ze zeker. De nieuwe afvalbakken die de gemeente Raalte in de verschillende kernen heeft geplaatst. De reusachtige afvalverzamelaars, naar schatting anderhalve meter hoog, komen voort uit het nieuwe ‘afvalbakkenbeleid’ van Raalte.

In september kondigde Raalte haar beleid over de afvalbakken al aan. “Na inventarisatie van de plekken waar de afvalbakken staan, blijkt dat een heleboel bakken op locaties staan waar ze slecht zichtbaar zijn en nauwelijks gebruikt worden,” schreef de gemeente in een persbericht. Nou, van de nieuwe bakken kan op zijn minst gezegd worden dat ze zichtbaar zijn. Ze zijn prominent onderdeel van het straatbeeld geworden.

Heel gek is dat eigenlijk ook niet, want in hetzelfde persbericht uit september werd ook het formaat al aangekondigd. De nieuwe bakken zijn bijna vijf keer zo groot als hun voorgangers. De oude bakken hadden een inhoud van 50 liter, in de nieuwe bakken past 240 liter afval. Of de gigantische prullenbakken net zo mooi zijn als de vorige, dat laten we in het midden.

Overigens hoef je niet bang te zijn dat je prullenbakken bij jou in de woonwijk komen. Bij sommige speelplaatsen en speelvelden en in parken bij visvijvers worden de bakken vervangen door kliko’s. In de winkelstraten worden de bakken geplaatst in een cocon.

Doordat de bakken groter zijn, hoeven ze minder vaak geleegd te worden. Dat scheelt weer geld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.