rabobank steunt weer projecten in salland

Vijftien vertegenwoordigers van Sallandse organisaties kregen woensdag 11 februari in het Adviescentrum van Rabobank Salland in Deventer een cheque uitgereikt voor een bijdrage van het Coöperatiefonds van de bank. Op deze manier gaf Rabobank Salland 52.500 euro van de winst terug aan de lokale samenleving.

Directievoorzitter Ed den Besten: “Jaarlijks geven wij, via onze leden, vanuit het Coöperatief Dividend een deel van de winst terug aan Salland. Van 13 tot en met 23 maart verdelen onze leden met de actie Hart voor Salland 140.000 euro over meer dan driehonderd Sallandse organisaties. Daarnaast blijft het ook mogelijk om met het Coöperatiefonds lokale initiatieven in Salland te ondersteunen. Bij deze Coöperatiefondsbijdragen bepalen leden van onze ledenraad welke initiatieven een bijdrage ontvangen. Onze leden hebben op deze manier hun aandeel in het stimuleren van de leefbaarheid en vitaliteit van de verschillende kernen in ons werkgebied. Omdat wij ons als Rabobank Salland ook betrokken voelen bij wat er speelt in Salland doen we dat graag!”

Vier keer per jaar komt de Commissie Coöperatiefonds van Rabobank Salland bijeen om de ingediende aanvragen te beoordelen. Den Besten: “Dit is een van de vormen waarop onze leden actief meepraten over het beleid van de bank. In 2014 gaf de commissie via het Coöperatiefonds in totaal 179.000 euro aan Salland terug. Met een bijdrage van het Coöperatiefonds maken we investeringen, waarvan een groot deel van de samenleving kan profiteren, mede mogelijk. Heb of ken je zo’n initiatief, kijk dan eens op onze website voor de mogelijkheden, want ook in mei wil de commissie graag weer veel aanvragen behandelen.”

Het Coöperatiefonds van Rabobank Salland richt zich met name op eenmalige investeringen in projecten waarvan de lokale samenleving langdurig profijt heeft. Meer informatie is te vinden bij Coöperatiefonds op de website staging2.rabobank.nl/salland. Rabobank Salland hoopt in 2015 weer veel organisaties te kunnen ondersteunen bij het realiseren van een project.

Organisaties die een Coöperatiefondsbijdrage ontvangen:

• Stichting Ygdrasil Wijhe

Aanschaf rolstoelbus, trekker en bakfiets om de bewoners van Ygdrasil en mensen met een beperking buiten Ygdrasil vervoer op maat te bieden.

• Voedselbank Raalte e.o.

De voedselbank start dit jaar met haar activiteiten. Hiervoor wordt onder meer een koel/vriescel en een elektrische palletwagen aangeschaft.

• K.B.S. De Vijf-er Deventer

De Vijf-er gaat de school de sport- en spelmogelijkheden vergroten door een pannaveld aan te leggen. Het pannaveld is ook toegankelijk voor kinderen uit de wijk.

• Deventer Musical

Deventer Stadsmusical vernieuwen en bewerken in samenwerking met amateurverenigingen, multiculturele organisaties, non-profit organisaties en culturele ondernemers.

• Stichting Het Poppenspelmuseum

Project ‘kunst in dienst van de vrijheid’ in Deventer

• Basisschool ‘Op weg’ Haarle

Ombouwen en uitbreiden speelplein naar uitdagende speelomgeving

• Stichting Wijkcentrum de Vijfhoek

Kleine verbouwing om lokale en wijk gebonden initiatieven beter te faciliteren

• Stichting manege Luttenberg

Vernieuwen en uitbreiden van het secretariaat en de juryruimte

• De Zonnebloem afdeling Bathmen

Nieuwe rolstoelen voor wandelingen met bewoners van ’t Dijkhuis en aanleunwoningen.

• Stichting Culturele Impuls Deventer

Duurzame en verhuisbare expositiepanelen voor reizende ‘Kunsthal Deventer’

• Theaterschip Deventer

Geluidsinstallatie en beamerscherm in haar Huis voor de Amateurkunst

• O.B.S. Dijkzicht Welsum

Verouderde muziekinstrumenten vervangen en mogelijk uitbreiden voor verbreden van muziekkennis bij leerlingen

• Stichting Oranje Comité Heino

Aankleding van het Koningsdag-evenemententerrein. O.a. sfeervolle verlichting.

• Stichting IJsselacademie

‘Ambachtelijk Hip’ voor behoud van oude ambachtelijke (Sallandse) technieken door Sallanders

• Dorpsverfraaiingscommissie Mariënheem

Serre aan ontmoetingsruimte bij de buurtwinkel

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.