praat mee over de koers van leader salland

Sallanders kunnen donderdag 5 februari meepraten over de koers die Leader Salland in de periode 2015-2022 vaart. Leader is een programma waarmee Salland Europees geld kan krijgen om nieuwe initiatieven in de regio mogelijk te maken.

De Plaatselijke Groep Leader Salland stelt een nieuw Leaderprogramma op voor de periode 2015 – 2022. Op basis van meningen en ideeën van honderden Sallanders is de strategie in grote lijnen uitgestippeld. Wat heeft Salland nodig en welke projecten komen in aanmerking? Op 5 februari worden in het Salland Café de thema’s verder uitgewerkt en ingevuld. Ieder die mee wil denken en meedoen is van harte welkom.

Het Salland Café duurt donderdag 5 februari van 18.30 tot 22.00 uur en vindt plaats in zaal Logtenberg aan Boerhaar 16 in Wijhe. Hieronder vind je het programma:

18.30 uur Inloop met soep en broodjes

19.00 uur Opening door Jasper Guldemond

19.05 uur Resultaten huidige Leaderprogramma in woord en beeld

19.30 uur Interactief spel ‘Netwerk in beweging’

19.40 uur Geef jouw frisse blik op Salland 2020

20.00 uur Presentatie van de concept-Lokale ontwikkelingsstrategie (LOS)

Leader Salland 2015-2022

20.30 uur Flipdaten

Geef jouw slimme opmerkingen of ideeën bij de thema’s van de LOS

21.30 uur Samenvatting opbrengst flipdaten en korte uiteenzetting van het stappenplan

Netwerkborrel

Vorige Leaderprogramma

In 2007-2014 zijn 44 projecten gerealiseerd, zoals basisvoorzieningen op het platteland, toeristische activiteiten, nieuwe bedrijvigheid, dorpsvernieuwing, behoud erfgoed en projecten gericht op duurzame energie. Dit zijn initiatieven vanuit bewoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen. Ze zijn vanuit de samenleving tot stand gekomen en versterken de leefbaarheid en economie van Salland. De totale investering in deze projecten is ongeveer 12,5 miljoen euro. De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte hebben samen ± 2 miljoen Euro bijgedragen. In die vorige Leader-periode is een krachtig netwerk ontstaan van ruim 400 actieve inwoners, ondernemers, organisaties, gemeenten en waterschappen. Een krachtig netwerk als fundament dus.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor het Leader Salland Café via krachtvansalland@raalte.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.