Home / archiefcentraal / pec eenvoudig langs dordrecht

pec eenvoudig langs dordrecht

PEC Zwolle heeft een eenvoudige overwinning geboekt op hekkensluiter FC Dordrecht. In het IJsseldeltastadion werd het 4-0.

De formatie van Ron Jans kwam pas vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Stef Nijland. Daarvoor werden de ruim 11.000 toeschouwers niet vermaakt door de beide ploegen. De kansen waren op één hand te tellen waardoor het toch nog verrassend was dat de thuisploeg, nog voor rust, op voorsprong kwam.

In de tweede helft werd het er niet spectaculairder op. De thuisploeg kwam niet verder dan een paar pogingen van afstand, en de eerste echte kans van FC Dordrecht kon pas een kwartier voor het einde genoteerd worden. En juist in dat laatste kwartier nam PEC Zwolle afstand van Dordrecht. Tien minuten voor tijd gooide Sheraldo Becker de wedstrijd in het slot door de 2-0 te maken waarna PEC tot 4-0 uitliep door doelpunten van Ben Rienstra en, nogmaals, Stef Nijland.

Na de eenvoudige zege van vanavond kan de ploeg van Ron Jans zich gaan opmaken voor het duel met ADO Den Haag. Aanstaande zaterdag om 18.30 uur in het Kyocera stadion.

Lees ook

Olst-Wijhe niet verder met plan De Omloop

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe gaat niet verder met het plan De Omloop. In het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.