overgoor nam te veel risico bij fout

Go Ahead Eagles verloor zaterdagavond met 0-2 van AZ. Tot de zestigste minuut deed Eagles niet onder voor de bezoekers. Een fout van Overgoor zorgde er voor dat AZ het duel kon beslissen.

“Ik onderschepte een bal van mijn directe tegenstander en stond daarna met de rug naar wat spelers van AZ. De optie was om de bal helemaal terug te spelen naar Mickey (van der Hart red.), maar ik wilde vooruit voetballen. De bal werd onderschept en AZ speelde het vervolgens goed uit waardoor de 0-2 binnenviel”, beschrijft Overgoor zelf het fatale moment na een uur spelen.

Risico

Het zegt iets over de middenvelder dat hij de bal vooruit wilde spelen, terwijl ploeggenoten (te) vaak voor de weg terug kiezen. “Ik zat goed in de wedstrijd en misschien durfde ik daardoor het risico te nemen. Normaal gesproken gaan die dingen goed bij me”, realiseert de middenvelder zich.

Booy sprak de afgelopen week juist uit dat hij blij was dat zijn spelers risico’s durfden te nemen omdat dat het spel van Eagles ‘dwingender’ maakt. De coach vermeldde daarbij ook dat dat soms mis kan gaan. Overgoor denkt daarom niet dat Booy hem iets kwalijk neemt. “Dit mag niet gebeuren op mijn positie, maar ik denk niet dat de trainer me meteen iets verwijt.”

Mokerslag

De fout van Overgoor leidde de 0-2 in en daarmee deelde AZ de mokerslag uit aan het tot dan toe goed spelende Go Ahead Eagles. “We kregen mogelijkheden, maar niet heel erg grote kansen. Bij hun viel de bal goed bij een corner, terwijl wij er ook twintig namen en de bal niet goed viel. AZ is wel zo geslepen dat ze dan compact gaan spelen en het niet meer uit handen geven. Uiteindelijk probeerden we in de slotfase nog iets te forceren maar gooiden we het achterin ook open. We mogen van geluk spreken dat het toen bij 0-2 is gebleven.”

Overgoor wil niet dat zijn ploeg nu in het negatieve gevoel van de nederlaag blijft hangen, maar baalt van de verliespartij. “Na de mooie winstpartij in Zwolle is dit heel erg zuur. We moeten echter niet bij de pakken neer gaan zitten. Vrijdag zullen we hetzelfde moeten tonen zonder die foutjes. Gewoon spelen zoals we de laatste weken bezig zijn dan ben ik er van overtuigd dat we winnen in Dordrecht.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.