nieuw heeten verliest ondanks sterke spel

Nieuw Heeten heeft in klasse 5A in eigen huis verloren met 1-3 van het hoog geplaatste Heracles avc. Voor aanvang bezette Nieuw Heeten de tiende plek op de ranglijst. Dit kwam mede doordat het een punt in mindering heeft gekregen van de KNVB in verband met de ongeregeldheden na de wedstrijd tegen La Première. Heracles bezette voor aanvang de tweede positie en kon bij puntverlies van koploper USV stijgen naar de eerste plek.

Nieuw Heeten begon de wedstrijd fel en sterk. Veel duels werden gewonnen door de thuisploeg en er werd voornamelijk gespeeld op de helft van de gasten. Het was echter Heracles dat op voorsprong kwam. Een middenvelder van Heracles pikte de bal op randje zestien op en besloot te schieten. Het schot werd van richting veranderd en de keeper van Nieuw Heeten was zo kansloos, 0-1. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en ging door met waar het was gebleven. Ze bleven druk zetten op Heracles, maar gescoord werd er in die eerste helft niet meer.

Heracles kwam zeer fel uit de kleedkamer. Nieuw Heeten werd korte tijd compleet overklast en had op eigen veld even niets te vertellen. Dit resulteerde dan ook al snel in de 0-2. Het doelpunt kwam wederom tot stand door middel van een afstandschot. Het was weer dezelfde doelpuntenmaker. Deze keer werd de bal niet van richting veranderd, maar was het een loepzuivere knal die weer onhoudbaar was voor de keeper van Nieuw Heeten. De thuisploeg liet wederom zien dat het wilde vechten voor de punten. Dit kwam tot uiting door een goede voorzet van de linkerkant die uitstekend werd binnenkopt door de kleine middenvelder Juul Kruiper. Nieuw Heeten probeerde door te drukken en werd nog enkele keren gevaarlijk, maar het was een persoonlijke fout van keeper Marvyn in ’t Veld die de wedstrijd besliste. Hij kon een bal niet klemmen en tikte hem zo voor de voeten van de aanvaller. De aanvaller van Heracles hoefde de bal er alleen nog maar in te tikken, 1-3. Na deze mokerslag werd Nieuw Heeten nog wel gevaarlijk, maar scoorde het niet meer.

Trainer Harold Sneller van Nieuw Heeten was tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. “We waren de eerste helft gewoon de bovenliggende partij, zoals we dat al zo vaak zijn dit seizoen. Het is jammer dat we moeilijk scoren en tegen zo’n goede ploeg krijg je nu eenmaal niet veel kansen. De jongens waren sterk in de duels en het positiespel was ook goed. Helaas begonnen we de tweede helft slecht en nekt de persoonlijke fout ons uiteindelijk.”

Over twee weken hoort Nieuw Heeten de uitwedstrijd tegen La Première te spelen. Of die wedstrijd doorgaat is nog maar de vraag. De thuiswedstrijd tegen de mannen uit Almelo liep namelijk uit de hand en tot nu toe heeft het bestuur van La Première nog geen bevestiging gegeven over de veiligheid die het kan garanderen. De komende twee weken zal hier nog meer duidelijk over moeten komen.

Nieuw Heeten blijft door het verlies van vandaag op de tiende positie steken. Heracles is nu koploper, omdat USV met 2-1 heeft verloren van Zenderen Vooruit.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.