nico neplenbroek meesterburger heino

Nico Neplenbroek is zaterdagavond verkozen tot de nieuwe Meesterburger van De Sökkestöppers in Heino. Dat gebeurde tijdens het Bonte Stoppers Gala in Oortwijn. En er viel meer te vieren. Carnavalsgroep Giet Loss werd namelijk door de Stopnoald’n van de sökkestöppers onderscheiden tot lid in de orde van de gestopte sökke.

Het zijn mooie tijden voor de Carnavalsvereniging De Sökkestoppers. Zaterdag avond tijdens het Bonte Stoppers Gala bleek maar weer dat Heino het carnaval goed gezind is. Ruim 500 bezoekers kwamen op de kick off van de carnavalsjaar af. Als dat de opmaat is voor het verloop van het komende carnavalsfeest, dan hoeven de Sökkestoppers zich absoluut geen zorgen te maken. Het was gisterenavond een mooi feest in residentie Oortwijn met optredens van de Parel van de Jordaan Ans Tuin en volkszanger Henri van Velzen. De zaal was geheel in het Amsterdamse thema aangekleed en

Voordat het Bonte Stoppers Gala van start ging, stond eerst nog de carnavalsviering in de kerk op het programma.

De tiende aflevering van deze carnavalsviering kon rekenen op een paar honderd bezoekers en stond in het teken van “Ik ken oe wé” Veel aanwezigen grepen de gelegenheid aan om tevens de gala-avond te bezoeken. De avond stond als vanouds bol van de zang, dans en entertainment. Van eigen bodem, maar ook van wat verder weg. Vijf buurt en bevriende Carnavalsverenigingen werden officieel onthaald en gehuldigd. Tot ieders verrassing werd Nico Neplenbroek uitgeroepen tot Meesterburger. Voor deze eretitel komen mensen in aanmerking die zich op een positieve manier hebben ingezet voor de Heinose samenleving. Nico Neplenbroek, weet Heino al jaren op de kaart te zetten met originele en ludieke ideeën tijdens de carnavalsoptochten en met zijn gepatenteerde lantaarnpaal airbag wist hij zelf de landelijke media te halen. Nico zal de Sökkestoppers op bijzondere momenten vertegenwoordigen, onder andere tijdens de alternatieve sleuteloverdracht op zaterdag 14 februari om 11.00 uur.

De Heinose carnavalsgroep Giet Loss werd door de Stopnoald’n onderscheiden tot lid in de orde van de ‘gestopte sökke’. Dit als blijk van waardering voor de activiteiten die ze organiseert in Heino, zoals ’t Giet Loss Feest, Paasvuur, Intocht Sinterklaas, Wipe Out en het Spellencircuit tijdens de Pompdagen.

Ans Tuin maakt haar naam als Parel van de Jordaan meer dan waar en kreeg het publiek met diverse smartlaphits op haar hand. De verrassing van de avond was de ludieke film van Prins Jort en Adjudant Sander die met de raad van elf de 11 speerpunten uit de proclamatie naspeelde. En natuurlijk deed de Jort & Sander show ook van zich spreken met hun eigen hit “Als Heinoër ben ik geboren” De avond werd afgesloten met een knallend optreden van Henri van Velzen die met zijn hit “4 Vrienden” de zaal in extase kreeg. Alvorens het publiek huiswaarts keerde trakteerde DJ Pascal nog op een daverende laatste muziekset. De avond eindige in een erg bont geheel! Meer informatie over de Sökkestoppers is te vinden op staging2.sokkestoppers.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.