natuurmonumenten wil grote stukken natuur

Wel 10 000 vrijwilligers van Natuurmonumenten gaan in de week van 9 februari langs de deuren om geld op te halen om nieuwe stukjes natuurlijk aan de kunnen kopen. Die stukjes zijn cruciaal om kleinere natuurgebieden sterker te maken. Het doel is om de vele bedreigde dier- en plantensoorten een toekomst te geven.

Met het geld wil Natuurmonumenten zorgen voor grote aaneengesloten gebieden, waarbij het ene landschap overloopt in het andere. Zo beschermen ze bijvoorbeeld bedreigde diersoorten als de otter, kerkuil, vroedmeesterpad, gentiaanblauwtje of hazelmuis.

Natuurmonumenten: ‘‘Nederland bestaat voor slechts vijftien procent uit natuurgebieden en die zijn vaak versnipperd. Bovendien hebben we ook nog maar vijftien procent van de oorspronkelijke biodiversiteit. Met alles wat we al investeerden om de natuur te beschermen en goed te beheren, zijn de verbeteringen gering. Nog steeds is één op de drie soorten in Nederland bedreigd. En de leefgebieden (ecosystemen) van planten en dieren blijven onder druk staan door onder andere vermesting, verdroging en klimaatverandering’’.

Wil je graag bijdragen, maar heb je de collectant gemist? Je kunt ook een smsje sturen met de letters NM naar 4333. Je doneert dan 1,50 euro per sms. Voor meer informatie kijk je op staging2.natuurmonumenten.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.