mrsa bacterie in deventer ziekenhuis

Bij twee patiënten in het Deventer Ziekenhuis is de MRSA-bacterie ontdekt. Ook een personeelslid is besmet. Het ziekenhuis neemt maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen.

Zo is inmiddels een grote groep medewerkers van verpleegafdelingen onderzocht. Ook is besloten om vrijdag een groep van 29 patiënten te controleren. De MRSA-bacterie is eerder deze week bij toeval bij een patiënt van verpleegafdeling C2 ontdekt. Later kwam ook een besmetting op een andere afdeling aan het licht. Uit de screening onder personeel blijkt dat een medewerker ook MRSA heeft.

De uitslag van de screening onder patiënten wordt later dit weekeinde bekend. Dan wordt besloten of aanvullende maatregelen nodig zijn. De reguliere zorg kan gewoon doorgang vinden in het Deventer Ziekenhuis. Wel is voor verpleegafdeling C2 besloten tot een opnamestop. Dit betekent dat er geen nieuwe patiënten van en naar die afdeling worden verplaatst.

Verder zal bezoekers worden gevraagd alleen de eigen patiënt te bezoeken en bij het verlaten van de kamer de handen te desinfecteren met handalcohol.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.