meiden salvora bij beste 16 van nederland

7 februari 2015, de halve finale van het NOJK zou in het hele land gespeeld gaan worden. In januari had het MC-team van Salvora zich geplaatst voor deze halve finale. Dyllis, Melissa, Roxan, Maaike, Kyra, Ellen, Dominique, Vera, Fleur en Demi gingen dan ook op deze ‘gladde’ zaterdagmorgen onder leiding van Paulien Gerdes en Dennis de Brie naar Assen. Daar aangekomen bleek het extreem glad te zijn in het noorden van het land waar enkele tegenstanders vandaan moesten komen. Het was dus wachten tot zij gearriveerd waren, maar dat viel gelukkig mee. We begonnen met slechts 15 minuten vertraging.

Van te voren waren de tegenstanders al bekend. VC Sneek, VC Bolsward en Tornado Geesteren. In deze volgorde zouden we de wedstrijden ook gaan spelen. We mochten dus aftrappen tegen het team van VC Sneek. De beoogde landskampioen volgens ons. We wisten dat we deze wedstrijd niet zouden gaan winnen, maar stelde ons ten doel om het éérste team op het NOJK 2015 te zijn dat tegen VC Sneek boven de 10 punten uit zou komen. Helaas bleek al snel dat VC Sneek heel wat maatjes te groot was en met ruime cijfers wonnen zij de eerste wedstrijd. Dit hadden we in gecalculeerd en het moest toch gebeuren in de daaropvolgende twee wedstrijden.

De tweede wedstrijd van de dag werd gespeeld tegen Bolsward. We verwachtten dat we in deze wedstrijd de meesten kansen zouden hebben. We begonnen sterk, al liep de stand aan het begin van de set gelijk op. We hadden wat moeite met de service-pass, maar kwam de pass goed, dan wisten de aanvallers hier mooi uit te scoren. Mooie aanvallen rechtdoor en af en toe een geniepig prikballetje zorgden ervoor dat we de voorsprong uitbouwden. We produceerden veel servedruk waardoor de set met 25-15 door ons werd gewonnen! Op naar set 2. Wat altijd gevaarlijk is als je een set best eenvoudig wint, is dat je minder scherp gaat spelen. We hielden continue een voorsprong van zo’n vier punten. Af en toe kwam Bolsward dichtbij maar konden wij toch doordrukken met onze harde aanvallen en goede services. Op 24-20 stonden we op matchpoint. Door een sterke serveserie van één van de speelsters van Bolsward werden we behoorlijk onder druk gezet. Er werd nog een time-out genomen en gewisseld, maar er kon niet voorkomen worden dat Bolsward op 24-24 gelijk kwam. Gelukkig wisten we mede door een goede aanval en een prachtige serve ( weliswaar een klein opstellingsfoutje ) toch de 26 te bereiken waardoor de eerste 2 punten binnen waren!

De derde wedstrijd was tegen een voor ons bekende tegenstander, Tornado Geesteren. Zij waren bij het oefentoernooi in Raalte aanwezig. We roken hier onze kansen, maar we moesten dan wel goed blijven volleyballen! Vooraf was uitgerekend dat we aan één set genoeg zouden hebben om 2e te worden in de poule en dus zouden we een kruisfinale mogen spelen! Dit werd de meiden medegedeeld en vol enthousiasme en geconcentreerd spel begonnen zij. In het begin liepen beide teams nog gelijk op.

Onze verdediging stond deze wedstrijd als een huis en de aanvallen van Tornado Geesteren werden goed verdedigd. De rallypass kwam keurig aan waardoor de spelverdelers ook de aanvallers goed konden bedienen. Er werden goede keuzes gemaakt door zowel de spelverdelers als de aanvallers. Daarbij kwam nog dat Tornado Geesteren veel moeite had met onze serve. Veel ballen die er door hun onderhands overheen werden gespeeld werden door ons goed afgemaakt. Met een uiteindelijke stand van 25-14 was de winst van de eerste set een feit en dus plaatsten we ons voor de kruisfinale. Dit werd even in het veld gevierd en we vergaten bijna dat we nog een set moesten spelen.

Iedereen kreeg in deze set speelminuten. We bleven bij Tornado in de buurt, maar de vreugde van de plaatsing voor de kruisfinale was zo groot, dat het allemaal nét niet lukte, waardoor Tornado Geesteren er met de 2e setwinst van door ging.

De andere wedstrijden waren nog bezig, maar nadat die uitslag bekend was waren de kruisfinales ook bekend. VC Sneek zou kruisen tegen Sudosa-Desto uit Assen en wij moesten spelen tegen het team van de Krekkers uit Mariaparochie. We hadden ze al zien spelen en de verwachting was dat ze een maatje te groot waren. We stelden onszelf hier ook weer ten doel eerste naar de 10 punten te werken en daarna richting de 15 punten. De Krekkers bleken inderdaad een maatje te groot, maar onze doelstelling werd in beide sets behaald. We lieten de Krekkers in de eerste set nog even flink zweten nadat we terugkwamen tot 11-11. Helaas was daarna de koek op en speelden de Krekkers de set bijna foutloos uit. De tweede set liet ditzelfde beeld zien. Een terechte winnaar dus, de Krekkers ( en VC Sneek) mogen naar de finale!

Helaas de kruisfinale verloren, maar wat hebben de meiden en coaches een TOP-prestatie neergezet. Zij behoren nu tot de beste 16 MC-teams van Nederland! Met een fantastisch gevoel werd de dag afgesloten en gingen we weer huiswaarts. Vooral nog even een bedankje richting het Salvora-publiek!

Wat ontzettend leuk dat jullie met zo veel supporters naar Assen zijn gekomen! Helemaal top!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.