lezing door tineke van asseldonk in ommen

Iedereen rouwt op zijn eigen manier. Maar er is ook een verschil tussen volwassen rouw en rouw bij kinderen en jongeren. En hoe ga je daar als ouder/verzorger mee om? Dinsdag 17 maart organiseert Yarden Vereniging Overijssel in samenwerking met Tineke van Asseldonk een thema avond over ‘rouw en verliesbegeleiding voor kinderen’ in hotel Paping Hampshire in Ommen.

Deze avond zal Tineke uitleg geven over de verschillende fases van een rouwproces en hoe kinderen en jongeren reageren, afhankelijk van hun leeftijd en ontwikkelingsniveau. Het blijft moeilijk om te verduren, dat onze kinderen in aanraking komen met de dood. Soms wordt het ontkent; “Hij is nog zo klein”! Enerzijds komt het omdat we onze kinderen willen beschermen tegen verdriet, anderzijds komt het omdat we de signalen niet altijd herkennen. Jongeren geven andere signalen, waardoor onbedoeld onbegrip kan ontstaan.

Neem het volgende voorbeeld. Kinderen zijn vaak kort verdrietig en kunnen hun rouw gemakkelijk uitstellen. Moet je dan wel of niet hier naar vragen? Dit en vele andere vragen komen aan bod tijdens haar presentatie. Tineke zal u meenemen naar deze belevingswereld, met verhalen en filmfragmenten uit de praktijk.

Over de spreekster

Tineke heeft een eigen praktijk voor rouw en verliesbegeleiding voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun ouders. Zelf verloor zij op tienjarige leeftijd haar moeder. Deze ervaring uit haar jeugd, heeft meegespeeld bij haar keuze om HBO Pedagogiek te gaan studeren. Haar belangstelling gaat van jongs af aan uit naar kinderen die om wat voor reden dan ook bijzondere aandacht verdienen. Van daaruit is ze zich gaan specialiseren in rouw en verliesbegeleiding. In 2003 opende ze haar praktijk in Veghel ( Noord Brabant). Daarnaast is ze ook docent aan de Hogeschool Geesteswetenschappen in Utrecht, waar zij colleges verzorgd over rouw bij kinderen voor de opleiding Verlies- en Rouwbegeleiding.

Datum en locatie

De lezing, aangeboden door de vrijwilligers van Yarden Vereniging Overijssel, vindt plaats in hotel Paping Hampshire, Stationsweg 29, 7731 AX in Ommen, van 19.30 tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich aan te melden via de website staging2.yarden.nl/aanmelden of telefonisch via 06 499 83360, ook voor meer informatie. De toegang is gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.