kwiek op randje van promotie naar eredivisie

“Het was een close finish,” vertelt voorzitter Wim Kieftenbeld over de wedstrijd tegen Bevo. Je zou het kunnen omschrijven als het geluk van een kampioensploeg. “Vind ik niet helemaal, we hebben ook twee punten achter gestaan en komen dan toch terug en winnen uiteindelijk. Maar spannend was het zeker,’’ zegt Kieftenbeld.

Theoretisch gezien kan Klink-Nijland Kwiek aanstaande zondag, op bezoek bij Quintus, kampioen worden. ‘’We moeten dan zelf winnen en Borhave moet verliezen. Dan loopt het verschil op tot vijf punten. Dan zouden we niet meer in te halen zijn,’’ vertelt Kieftenbeld.

Drie jaar geleden, bij de aanstelling van Kieftenbeld als voorzitter, werd de ambitie uitgesproken om binnen vijf jaar terug te keren in de eredivisie. “Kwiek heeft vrij lang op eredivisieniveau gespeeld. Binnen handbalbegrippen zijn we een grote vereniging. We wilden de jeugdopleiding een nieuwe boost geven en een regiofunctie gaan vervullen. Daarmee wilden we terugkeren naar de eredivisie,’’ zegt een trotse voorzitter.

Bianca Groot Koerkamp is één van de voorbeelden die laat zien dat Kwiek in de regio Salland een regiofunctie heeft. “Bianca is uiteindelijk overgekomen van Lettele. Ze heeft een tijd getwijfeld over die overgang. Afgelopen weekend maakt ze het winnende doelpunt, prachtig toch.”

Met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar is Kwiek een erg jong team. Om mee te doen op eredivisieniveau zal er een kwaliteitsimpuls moeten komen. “We hebben wel een aantal speelsters op het oog. Maar daar kan ik nu niet over uitwijden. We trachten overigens speelsters uit de regio te halen en we hebben een hele goede A1. Voor nieuwe speelsters gaan we overigens geen grote bedragen op tafel leggen. Iedereen betaalt haar eigen contributie gewoon,’’ is voorzitter Kieftenbeld duidelijk.

Meer foto's