kook en beweegcursus voor mannen

Vital Centre in Raalte begint in februari en april met twee cursussen voor mannen: ‘Piepers, Pasta en Praten’ en ‘Samen Sportief’.

Zowel de maatschappelijk werkers Linda Rorije en Henk van Wijnen als diëtist Angela Schokker ontmoeten op hun spreekuren regelmatig mannen met een minder gezonde leefstijl die veel moeite hebben dit te veranderen. Vaak komt dit door onvoldoende kennis, maar ook door onvoldoende handigheid en motivatie. De cursussen kunnen je op een ontspannen manier aanzetten beter voor jezelf te zorgen en zo nodig een groter sociaal netwerk op te bouwen.

Tijdens de cursussen wordt er gezellig gekookt of bewogen en daarna gepraat over diverse belangrijke levensthema’s waar je tegenaan loopt. Bedoeling is je onder leiding van het maatschappelijk werk met elkaar in gesprek komt en elkaar vooruit helpt.

In de eerste cursus leer je om een aantal (eenvoudige)gerechten te koken van diëtist Angela Schokker en chef-kok Edwin Ophof. In de tweede cursus verzorgt leefstijlcoach Ilse Pullen het actieve gedeelte. Zij leert de deelnemers hoe ze eenvoudig meer kunnen bewegen in het dagelijks leven.

Aan deze cursussen zijn geen kosten verbonden door subsidies van de gemeente Raalte (vanuit ‘Raalte Gezond’) en het VSB fonds. Beide cursussen bestaan uit zeven bijeenkomsten op de woensdagmiddag. ‘Piepers, Pasta en Praten’ start op 18 februari van 16.00 uur tot 19.00 uur (inclusief een warme maaltijd). ‘Samen Sportief’ start op 1 april van 15.00 tot 18.00 uur (inclusief een gezond tussendoortje).

Aanmelden of informatie opvragen kan bij De Kern 0570 547300 (Linda Rorije of Henk van Wijnen) of via l.rorije@stdekern.nl of h.vanwijnen@stdekern.nl of a.schokker@dietistengroep.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.