koffie voor klanten voedselbank raalte

Lionsclub Raalte heeft woensdagmiddag 4450 pakken koffie overhandigd aan Voedselbank Raalte e.o. Dat was het resultaat van de Lions-DE-actie in december 2014, waarbij inwoners van Raalte en de buurtdorpen in totaal 2,2 miljoen koffiepunten hebben ingeleverd. De serviceclub heeft de punten geteld en onlangs bij Douwe Egberts ‘te gelde’ gemaakt.

Voedselbank Raalte is blij met de gift. “Koffie is duur, zeker voor onze doelgroep. Dankzij de hoge opbrengst kunnen we het komende jaar regelmatig een pak koffie bij het voedselpakket van onze klanten doen. Ze zullen er blij mee zijn”, aldus penningmeester Jan Maatman van de Voedselbank.

De Voedselbank is sinds begin februari aan de Boeierstraat in Raalte gevestigd en heeft de gemeenten Raalte en Olst/Wijhe en Lemelerveld als werkgebied. De 70 vrijwilligers verzorgen wekelijks voedselpakketten voor zo’n 95 huishoudens die met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen. “In totaal hebben we 300 monden te voeden”, aldus Maatman.

Roel Kamping van Lionsclub Raalte toonde zich ook blij verrast met de opbrengst. “Toen we met de actie begonnen, wisten we niet wat we konden verwachten. Inwoners van Raalte en omgeving hebben volop gehoor gegeven aan onze oproep om de Douwe Egbertspunten bij onder meer supermarkten en buurtwinkels in te leveren voor koffie voor de Voedselbank. Als je hier al die koffie ziet staan en je weet dat het goed terechtkomt, dan is dat hartverwarmend.”

Meer foto's