jeffrey rijsdijk publiekslieveling op de bank

Go Ahead Eagles speelde dinsdagavond in een matig duel met 0-0 gelijk tegen Excelsior. Jeffrey Rijsdijk, voor de winterstop één van de smaakmakers aan de kant van Eagles, mocht eindelijk weer eens invallen. Het publiek scandeert iedere wedstrijd zijn naam en niemand lijkt te begrijpen waarom Rijsdijk, die voor de ontbrekende diepgang kan zorgen, wordt gepasseerd. Toch houdt Booy Rijsdijk steevast op de bank. Reden om de persoon in kwestie eens te vragen waarom hij niet meer wordt opgesteld.

“Ik moet het doen met een plekje op de bank na de winterstop. Dat is jammer, maar ik doe hard mijn best om weer in de basis te komen. In Portugal hebben we evaluatiegesprekken gehad en daar kwam uit dat de trainer voor Lars zou kiezen na de winterstop. Lars heeft het goed gedaan en het is zijn verdienste dat hij speelt. Het is aan mij om op de training te laten zien dat ik mijn plaats terugverdien”, geeft Rijsdijk uitleg over zijn situatie na de wedstrijd tegen Excelsior.

Rijsdijk legt zich niet neer bij een ‘bankgarantie’ en sprak op de club zijn teleurstelling uit tegenover Booy. “Ik heb aangegeven dat ik het jammer vind dat ik niet meer speel. Vooral omdat ik het voor de winterstop aardig invulde op het middenveld. We hebben toen een aantal goede wedstrijden gespeeld met het team. Het is altijd teleurstellend om op de bank te zitten, maar al helemaal als dat na een goede reeks is. Dan wil je die lijn gewoon doortrekken. De trainer gaf aan dat hij na de keuze tussen Lars en mij moest kiezen tussen Deniz (Türüc red.) en mij. Uiteindelijk verkoos hij ook Deniz boven mij.”

Publiek

Hoewel de trainer een voorkeur heeft voor andere middenvelders lijkt het publiek niet te kunnen leven met Rijsdijk als wisselspeler. Iedere wedstrijd weer zingt het publiek zijn naam en dat doet de middenvelder naar eigen zeggen goed. “Het is mooi dat het publiek achter me staat. Ik zou ze het liefst snel terugbetalen, maar dat is een stuk lastiger wanneer ik niet speel. Het doet me wat als ze tijdens de wedstrijd mijn naam zingen, dat geeft me vertrouwen.”

Diepgang

Reden voor het scanderen van de naam “Rijsdijk” heeft het publiek zeker, aangezien er op het middenveld weinig diepgang te vinden is. Met Overgoor, Duits en Lambooij lijkt Booy vooral te kiezen voor controle. Rijsdijk is het daar mee eens. “De trainer zegt dat Lars ook diep kan gaan, maar ik vind mezelf meer aanvallend dan hem. Ik heb het meer in me dat ik uit mezelf diep ga. Ik vind dat ik in de basis hoor, omdat een type speler als ik ontbreekt in het team. In de wedstrijden voor de winterstop zag je zelf ook dat ik een assist kan geven of een doelpuntje kan maken. De trainer weet wat ik kan en het publiek ook, ze zingen niet voor niets mijn naam. Maar zolang de trainer niet voor mij kiest, moet ik het maar doen met een plek op de bank en mijn kansen zoveel mogelijk pakken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.