ijssellandschap haakt in op sallandglas

SallandGlas heeft een nagenoeg besteksgereed plan met een miljoenensubsidie van de provincie Overijssel en mogelijk aanvullende subsidie van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Volgens het is snel internet cruciaal voor de leefbaarheid van het platteland. Het initiatief SallandGlas biedt de inwoners van het buitengebied in Salland de kans om binnen afzienbare termijn te worden voorzien van glasvezelnetwerk.

IJssellandschap heeft de afgelopen maand aan haar huurders en pachters een voorstel gedaan waarbij de stichting als eigenaar bijdraagt in de kosten. Inmiddels heeft circa zeventig procent daar positief op gereageerd en de verwachting is dat dit de komende tijd verder zal toenemen.

Maandagmiddag overhandigden financieel directeur Rudi Nieuwenhuizen en projectcoördinator John Schoorlemmer de lijst met aanmeldingen aan SallandGlas-voorzitter Ben Nijboer. ”Het is in ons aller belang dat we onze woningen klaar maken voor de toekomst. Met een goede internetverbinding zijn de woningen en pachtboerderijen toegankelijk voor allerlei toepassingen die met de huidige koperkabels niet mogelijk zijn”, zo stelt Rudi Nieuwenhuizen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.