het naieve is er uit bij eagles

Na de bijzondere winstpartij op de rivaliserende grond van Zwolle vorige week neemt Go Ahead Eagles het zaterdag op tegen AZ. Foeke Booy heeft met Robin van der Meer nog maar één speler in de lappenmand zitten. De coach, die blaakt van zelfvertrouwen, blikt vooruit op het duel met de nummer vier van de Eredivisie.

“Mawouna Amevor en Lesly de Sa zijn teruggekeerd op het veld en hebben weer met de groep meegetraind”, begint Booy het wekelijkse perspraatje op vrijdag met positief nieuws. Toch zullen beide spelers nog niet bij de wedstrijdselectie zitten, omdat ze volgens Booy nog eerst minuten moeten maken bij de beloften. “Voor ‘Maka’, zoals Amevor wordt genoemd, gaat dat aanstaande maandag gebeuren, voor Lesly de Sa een week later.”

Volgens de trainer heeft Go Ahead Eagles de mindere periode achter zich gelaten. Zijn team heeft tegen Ajax en PEC Zwolle laten zien dat het prima kan voetballen, maar Booy vond vooral de manier waarop werd gevoetbald een pluspunt. “Het naïeve is er uit. We spelen meer vooruit en durven risico’s te nemen. Natuurlijk kan het zo zijn dat die risico’s ons een keer fataal kunnen worden in een wedstrijd, maar per saldo zullen we baat bij deze speelstijl hebben. Ik ben er van overtuigd dat wanneer we zo blijven spelen dit ons genoeg punten oplevert voor behoud Eredivisie”, aldus Booy.

Met AZ treft Eagles een ploeg die in vorm is. De Alkmaarders strijden om plek drie in de Eredivisie en hebben zich de afgelopen weken in puntenaantal naast Feyenoord geknokt. “AZ is een fysiek sterke en dynamische ploeg. Bij de vorige ontmoeting speelden ze nog 4-4-2 met een ruit op het middenveld, terwijl ze nu 4-3-3 spelen. De buitenspelers Berghuis en Hupperts hebben enorm veel kwaliteiten en middenvelder Gudelj is een klasse apart”, roemt Booy de tegenstander van dit weekend.

Toch wil de coach, zoals altijd, niet te veel naar de opponent kijken. “We moeten vooral kijken vanuit onze eigen visie. We hebben ons niet aangepast tegen Ajax en ook niet tegen Zwolle, waarom zouden we dat dan tegen AZ wel doen? De ploeg staat goed, ik moet er dus niet te veel aan sleutelen”, doelt Booy op het feit wie hij gaat opstellen.

Het duel in de Adelaarshorst begint zaterdagavond om 19.45 uur en is via Twitter te volgen via het account @Deventercentr.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.