heijcon laat zien wat made in holland is

“Voor de band Bon Jovi maakten we onlangs een plectrum. En voor de Hermitage reconstrueerden we een bokaal van Peter de Grote. We houden niet van borstkloppen, maar we zijn wel ontzettend trots! Onze 3D-tak bestaat nu 5 jaar en het blijft fantastisch dat we vrijwel elke denkbare vorm kunnen produceren met deze techniek. Op de RapidPro, de toonaangevende internationale beurs in Veldhoven, waar ideeën en innovaties echt vorm krijgen, pakken we flink uit,” vertellen Lientje Heijer en Sigrid Goossens van Heijcon Raalte.

In Raalte ligt Heijcon ietwat verscholen op het bedrijventerrein. Eenmaal binnen, word je verrast met alle activiteiten. Ideeën of nieuwe producten, die eerder alleen op papier geschetst konden worden, worden hier 3D-geprint. Van stevig kunststof wordt een idee werkelijkheid gemaakt.

“Op de RapidPro zetten we Raalte stevig op de kaart. Met onze slogan ‘Made in Holland’ laten we de bezoekers, voornamelijk bedrijven uit verschillende landen, zien dat wij alles in eigen huis hebben. Wij denken én doen,” legt Lientje gedreven uit. Mensen met een idee kunnen zich bij de stand melden. Met een spectaculaire 3D-handtekening leggen de dames het op originele wijze vast.

Sigrid vult aan: “Er zijn diverse bedrijven die over een 3D-printer beschikken en ideeën printen. Onze kracht zit ‘m vooral in het denkproces voorafgaand aan het printen. Een object met meerdere beweegbare en complexe onderdelen kan in 1 enkele print uit de 3D printer komen. Wij zijn industrieel ontwerpers en vinden het interessant om uit te zoeken hoe een nieuw product het best gemaakt kan worden. Is het idee al goed of kan het nóg beter? Kunnen we faalkosten of ondoordachtheden voorkomen als er straks 10.000 stuks geproduceerd gaan worden? Door met de klant mee te denken en de ontwerpen en engineering te verzorgen, ontdekken we altijd kostenbesparende mogelijkheden.”

Lientje: “We beschikken zelf over eigen printers met verschillende technieken. Daardoor kunnen we het hele traject echt zelf verzorgen. In Veldhoven kan de hele keten op 3, 4 en 5 maart aanstaande kennis maken met de nieuwste 3D-printtechnieken. Denk ook aan biomaterialen- en foodprinten. De beurs opent deuren voor innovatie, het is hét platform voor productievernieuwingen.”

Wil je meer weten? Het congresprogramma is stevig en internationaal. Het 3D-team van Heijcon verzorgt zelf ook een interactieve lezing. Neem contact op of kijk op staging2.heijcon.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.