handbal kwiek en overwetering verliezen

Broekland -Kwiek 3 24-20

Zaterdag stond er de wedstrijd tussen Broekland en Kwiek 3 op het programma. In de thuiswedstrijd was Kwiek duidelijk de betere van de twee, maar daar was vandaag niks van terug te zien. Broekland speelde zeer geconcentreerd en waren in de afwerking uiterst effectief. Daarnaast had Broekland wel het geluk dat het vizier van Kwiek 3 niet scherp genoeg stond. Eindstand na 60 minuten 24-20…

Het eerste kwartier van de eerste helft was vooral kenmerkend van het missen van kansen door beide teams. Na 10 minuten stond het 2-3 voor Kwiek 3. In het vervolg van de eerste helft werd Broekland steeds beter en gingen alle ballen het netje in. Mede daardoor kon Broekland uitlopen in de eerste helft en had het na 25 minuten een gaatje van drie punten verschil. 10-7. De dames wisten goed te profiteren van het zwakke spel van Kwiek en gingen de rust in met een 12-10 voorsprong.

In het begin van de tweede helft leek de Raalter ploeg wakker geschud en kwamen al snel terug tot 13-12 stand. Kwiek wou de wedstrijd snel naar hun hand zetten, maar slaagde hier niet in. De dames hadden heel veel pech in de afronding. Het houtwerk leek een soort magneet te hebben, want heel veel ballen van Kwiek kwamen op de lat en paal. Broekland had niks te verliezen tegen de nummer 1 van de Eerste Klasse en ging door met het goede spel wat ze al de hele wedstrijd lieten zien. Na 10 minuten spelen leek de wedstrijd gespeeld. Broekland stond met 17-12 voor en gezien het spelbeeld leek dit niet te veranderen. Kwiek 3 probeerde van alles om nog terug te komen in de wedstrijd, maar het mocht niet baten. Eindstand 24-20. De Raalter ploeg leek daardoor de eerste plaats kwijt te raken aan Overwetering die op dat moment speelde tegen SDOL. Net na de wedstrijd kwam er goed nieuws want in Luttenberg was SDOL e sterk voor Overwetering, waardoor Kwiek en Overwetering op evenveel punten blijven staan.

Broekland blijft door deze prachtige overwinning op een vierde plek staan en komen eventueel dichter bij Groessen.

Scores Broekland:

Karlien Nijenkamp 6,Lesley Herder 5,Jill Bannink 4, Sophie van der fels3, Aniek Poppe2, Lauri Kortenhorst1, Carlien Tibben1, Rowy tuink 1, Sharon Neulen1,

Scores Kwiek3:

Carlieke Wiefferink 6, Mareieke Brinkhuis 4, Anouk Machiels3, susan 2, Karen Bloo2, Stefanie Kok 1, Rianne Booijnk1, ? 1,

Overwetering maakt geen gebruik van slipper Kwiek

Overwetering kon de slipper van Kwiek 3 niet benutten. De ploeg uit Olst moest de meerdere erkennen in SDOl zaterdagavond. In een prachtige wedstrijd was de team uit Luttenberg de sterkste en hielden de punten thuis. Eindstand 23-21.

Door deze nederlaag blijven Overwetering en Kwiek 3 op gelijke hoogte staan en lijkt de wedstrijd over twee weken beslissend te zijn in de strijd om het kampioenschap. Dan nemen de teams het tegen elkaar op in Raalte. De ploegen behouden hierdoor zelf het iniatief in deze strijd om de titel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.