groenlinks wild west ganzenjacht van tafel

GroenLinks in Provinciale Staten wil dat het provinciebestuur van Overijssel haar jacht op ganzen definitief stopt. De rechter heeft onlangs het beleid van de provincie geschorst. GroenLinks eist dat het schietbeleid definitief van tafel gaat. ‘Overijssel heeft eerder al de natuur in Overijssel aangetast door de Ecologische Hoofdstructuur hardhandig toe te takelen, en nu richt het bestuur het vizier op dieren in de natuurgebieden. Volstrekt onacceptabel. Direct in de prullenbak met deze ongebreidelde ganzenjacht’ aldus fractievoorzitter Robert Jansen van GroenLinks.

Het provinciebestuur van Overijssel heeft recent laten weten zelfs de jacht op (trek)ganzen toe te staan in natuurgebieden, zonder enig zicht van de provincie daarop. Een blanco cheque voor de jagers dus. De Vogelbescherming meldt dat het jachtbeleid in strijd is met internationale wetgeving. En dat terwijl de provincie verantwoordelijk is voor de Overijsselse natuur.

Hoewel de rechter onlangs dus het Overijsselse schietbeleid tijdelijk buiten werking heeft gesteld, lijkt het provinciebestuur voornemens, vast te houden aan haar beleid. Daarmee zou zij de enige provincie in Nederland zijn met zo’n slecht natuurbeleid.

Een eerder landelijk ganzenakkoord werd getorpedeerd door de landbouwlobby. Het provinciebestuur van Overijssel kiest met haar beleid kant voor die lobby en voor de jagers. GroenLinks kiest voor de dieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.