goed spelend eagles verliest van az

Go Ahead Eagles heeft het duel tegen AZ in de eigen Adelaarshorst verloren. De Alkmaarders waren met 0-2 te sterk tegen de goed spelende thuisploeg. Poulsen scoorde de openingstreffer uit een hoekschop. Muhren deelde na rust de mokerslag uit na dom balverlies van Sjoerd Overgoor.

De beginfase van het duel was overduidelijk voor Go Ahead Eagles. De ploeg van Foeke Booy, die in dezelfde samenstelling speelde als in Zwolle, schoot werkelijk waar uit de startblokken en dat leverde direct kleine mogelijkheden op. Die werden allemaal gemist alvorens Schenk na een flitsende aanval Plet net niet kon bereiken. De goed lopende aanval was het bewijs van het feit dat de spelers van Go Ahead Eagles elkaar steeds makkelijker gaan vinden.

Na een sterk eerste kwartier van de thuisploeg kwam AZ beter in de wedstrijd. De ploeg werd tot twee keer toe gevaarlijk uit counters, maar Hupperts en Berghuis hadden het venijn nog niet op scherp staan. Verdediger Jeffrey Gouweleeuw kreeg daarna de grootste kans van de wedstrijd. Uit een vrije trap van Berghuis kon de verdediger vrij inkoppen na weifelend optreden van Van der Hart die mis zat. De keeper kwam goed weg omdat Gouweleeuw de bal voorlangs kopte.

Even later was diezelfde Van der Hart weer hoofdrolspeler bij een kans voor AZ en dit keer was het wel raak. Uit een hoekschop schoot Hupperts de bal op de schoen van de goalie waarna Poulsen de rebound simpel kon binnen tikken. Op basis van het vertoonde veldspel deden de ploegen niet voor elkaar onder, maar in de eindfase was AZ net iets zorgvuldiger. Dat was de belangrijkste reden dat de bezoekers met een voorsprong de kleedkamers opzochten en Eagles tegen een achterstand aan keek in de rust.

Met nog een hele tweede helft te gaan was iedereen in Deventer positief gestemd over de afloop van de wedstrijd ondanks de achterstand. Eagles speelde goed vooruit en had aanvallende intenties. Om echt gevaarlijk te worden moesten de spelers voorin echter bereikt worden in de tweede helft. Dat gebeurde binnen vijf minuten na rust al. Plet werd diep gestuurd, speelde terug op Overgoor die fraai combineerde met Rijsdijk alvorens Türüc de bal net naast schoot.

Balverlies Overgoor

De toon was gezet. Eagles legde zich niet neer bij de achterstand en ging op zoek naar de gelijkmaker. Sjoerd Overgoor maakte het zijn ploeg onnodig lastig om langszij te komen. De middenvelder leidde met knullig balverlies op het middenveld de 0-2 in van Robert Muhren. Met het verdubbelen van de voorsprong leek AZ al vroeg in de tweede helft de punten in de tas te hebben.

Alles of niets

Om in de slotfase nog aanspraak te maken op in ieder geval één punt besloot Booy al zijn drie wisselmogelijkheden in één keer in te zetten. De onfortuinlijk spelende Plet ging evenals Rijsdijk en Duits naar de kant om plaats te maken voor Kolder, Schalk en Reimerink.

Met een vers drietal in de ploeg besloot Eagles voor alles of niets te gaan, maar de mokerslag van de 0-2 kwam de ploeg niet meer te boven. Op basis van het vertoonde spel en de strijdlust die de ploeg op de mat legde hadden de Deventenaren meer verdiend. Maar AZ bleek uiteindelijk te goed en te slim om de voorsprong uit handen te geven. Volgende week speelt Eagles tegen nummer laatst FC Dordrecht. Tegen de ‘Schapenkoppen’ tellen alleen de drie punten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.