go ahead eagles wint matige ijsselderby

De toeschouwers in het IJsseldeltastadion waren getuige van een zeer matige eerste helft. PEC Zwolle slaagde er maar niet in om het eigen spelletje te spelen. Daarbij verloor de ploeg na zeven minuten ook nog eens aanvoerder Bram van Polen, hij moest het veld verlaten met een blessure. Buitenspelers Jody Lukoki en Ryan Thomas vielen vooral op door balverlies, waardoor spits Stef Nijland totaal niet in het stuk voorkwam.

Aan de andere kant creëerde Go Ahead Eagles ook weinig. Pas na 24 minuten diende de eerste kans van de wedstrijd zich aan, maar die leverde wel meteen een treffer op. Deniz Turuc legde de bal af op Jeffrey Rijsdijk, die vanaf een meter of vijftien de korte hoek vond. Vervolgens was het opnieuw lang wachten op gevaar voor de doelen. Pas kort voor rust moest Eagles-goalie Mickey van der Hart voor het eerst ingrijpen. Hij tikte een schot van Ryan Thomas naast het doel.

Na rust kwam de thuisploeg fel uit de kleedkamers. Dit leverde echter geen kansen, maar kaarten op. In de 51e minuut hield Stef Nijland zijn frustraties niet meer onder controle. Hij maakte een slaande beweging naar Jop van der Linden en kon met rood vertrekken. Even daarvoor miste Nijland een grote kans. Jody Lukoki zette hem alleen voor Van der Hart, maar Nijlands aanname was totaal verkeerd. Naast Nijland had ook Bart van Hintum zomaar rood kunnen krijgen voor een wilde tackle, maar scheidsrechter Makkelie spaarde de linksback door het bij geel te laten.

Met tien man slaagde PEC er al helemaal niet meer om gevaarlijk te worden. Go Ahead Eagles vond het wel prima en loerde op de counter. Daaruit was de ploeg enkele keren gevaarlijk, maar de eindpass was vaak slordig. Grootste kans op 0-2 was voor invaller Marnix Kolder. Zijn eerste balcontact was een schot van dichtbij, maar Hahn voorkwam de beslissing in de wedstrijd. Namens PEC kregen Eli Babalj en Mustafa Saymak in de slotfase toch nog kansen op de gelijkmaker. Ook trof Saymak de lat met een indraaiende bal vanaf de zijkant. Vlak voor tijd werd PEC-trainer Ron Jans nog naar de tribune gestuurd door Makkelie.

Voor PEC Zwolle betekent deze nederlaag alweer de tweede op rij en bovendien zakt de ploeg naar de vijfde plek. Go Ahead Eagles behoudt de voorsprong van drie punten op concurrent Heracles en staat daarmee op de veilige vijftiende plaats. Volgende week gaat PEC op bezoek bij ADO Den Haag en speelt Go Ahead thuis tegen AZ.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.