Home / archiefcentraal / gebouw bieb wijhe in de verkoop

gebouw bieb wijhe in de verkoop

De gebouw van bibliotheek Wijhe gaat in de verkoop. Het pand wordt door Hannink Makelaars in de verkoop gezet, naar verluidt zijn er al geïnteresseerde partijen. De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft in november 2014 een besluit genomen over het realiseren van een servicepunt voor de bibliotheek in Wijhe. Een servicepunt heeft minder vierkante meters nodig. Daarom wordt het huidige gebouw in de verkoop genomen en huurt de bibliotheek een gedeelte weer terug.

Voor de bibliotheek in Olst-Wijhe is een toekomstbestendig scenario uitgewerkt waarbij er onder andere een servicepunt in Wijhe wordt gerealiseerd. Niet een haal- en brengpunt, maar een uitleenpunt met ruime openingstijden dat zich primair richt op volwassenen en de doelgroep 0-4 jaar en secundair op de doelgroep 4-18 jaar (die primair bediend wordt via de scholen). Fysieke aanwezigheid van boeken, zelfbediening, partnership en vrijwilligers, collectie aangepast op de primaire doelgroepen, digitale mogelijkheden en een leestafel; allemaal hoort dit bij een servicepunt.

Een werkgroep heeft verschillende huisvestingslocaties voor een servicepunt in Wijhe onderzocht. Nadat acht locaties onderzocht zijn, bleek dat de huidige locatie de enige haalbare optie is. Daarbij wordt het pand verkocht en een gedeelte (de aangebouwde achterzijde) wordt weer terug verhuurd aan de Stichting Openbare Bibliotheek Olst-Wijhe. Enkele potentiële kopers hebben zich al gemeld en daar worden ook gesprekken mee gevoerd.

Lees ook

Plannen voor woongroep bij boerderij Heeten

RAALTE – Het Raalter college van B&W is in principe akkoord met de plannen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.