Home / archiefcentraal / eddy van hijum is tweetkonte van maart

eddy van hijum is tweetkonte van maart

De tweetkonte voor maart is (@vanhijum) Eddy van Hijum, Gedeputeerde van de provincie Overijssel (een wethouder voor de provincie, zeg maar). Het is maart-verkiezingsmaand, vandaar. Eddy stelt zichzelf voor: “Ik zit nu een jaar of vijf op Twitter. Vooral om het nieuws te volgen, maar ook om de reacties en meningen van opinieleiders, deskundigen en collega-politici bij te houden. Als gedeputeerde gebruik ik twitter om de provincie dichter bij mensen te brengen. Bijvoorbeeld door te laten weten welke inzichten ik heb opgedaan bij een werkbezoek. Of door besluiten van de provincie toe te lichten of interessante resultaten te melden.”

“In de verkiezingscampagne voor provinciale staten wil ik natuurlijk ook duidelijk maken wat mijn partij (het CDA) de komende jaren wil bereiken. Ik probeer zoveel en zo snel mogelijk te reageren op vragen en opmerkingen die ik zelf krijg. Het voordeel van twitter is de snelheid; het nadeel de vluchtigheid. Niet zelden is een contact via twitter de opmaat naar een ontmoeting of telefoongesprek.”

De jury over de tweetkonte van februari

Over Cindy Hobert, tweetkonte van februari, zien we blije gezichten bij de jury. “Huplakee. Weer een tweetkonte waar we blij van worden. Leuke berichten. Goede retweets en interactie. Het is ook geen verrassing, Levensgenieter zegt ze over zich zelf in haar bio. En dat merken we. Carnaval in Raalte en Broekland komen voorbij. Maar ook de kinderen, school, sport, man en haar passie voor zorg. En hoewel we momenteel overal kunnen lezen dat foto’s op Facebook niet goed meer werken, als je interactie wil, werkt dat op Twitter nog steeds prima.”

Cindy maakt er bewust of onbewust gebruik van. Er komt zelfs een foto van dit jurylid voorbij… We zien steevast een combinatie van privé en werk, en dat is hoe het werkt op Twitter. Niet alleen maar werk dus, maar juist die combi. Zo leren we mensen kennen en vinden het leuk om te volgen. Hebben we dan helemaal geen advies? Natuurlijk wel. Van ons mogen er wel wat meer tweets van de tweetkonte zelf komen. Hoewel we de interactie en retweets met commentaar toejuichen vinden wij het niet erg als we wat meer van dit soort tweets van Cindy mogen lezen: Quote vd dag: Als je je richt op resultaten, zul je niet veranderen. Als je je richt op verandering, zul je resultaten behalen!

Daar houden we je aan!

Lees ook

Koninklijke Onderscheiding voor John Veldkamp uit Welsum

WELSUM – John Veldkamp heeft op zondag 19 september, tijdens het afscheid van hem als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.