eagles verliest van nummer laatst dordt

Go Ahead Eagles heeft in Dordrecht verloren van de plaatselijke FC. Eagles was in de eerste helft heer en meester, kwam ook verdiend op voorsprong, maar liet de thuisploeg nog voor rust langszij komen. In de tweede helft speelden de Deventenaren veel slechter en naïef. In de slotminuut kopte Klaiber de winnende binnen.

Foeke Booy besloot om zijn formatie niet te wijzigen ten opzichte van de duels tegen Ajax, PEC en AZ. Naar eigen zeggen had de coach vertrouwen in de elf spelers die de afgelopen wedstrijden hadden overtuigd met een aanvallende strijdwijze. Eagles had zich voorgenomen om FC Dordrecht de genadeklap uit te delen. Want dat was toch wel de gedachte van iedere voetballiefhebber. Een nederlaag voor Dordt zou de ploeg aan de Krommedijk fataal worden in de strijd om degradatie.

FC Dordrecht begon fel aan het duel maar kon nog geen potten doen breken. De eerste echte kansen waren voor Go Ahead Eagles. Overgoor stuurde Türüc diep over de rechterflank, maar het schot van de middenvelder was te eenvoudig om het doelman Kurto lastig te maken. Rijsdijk maakte het de keeper even later moeilijker, maar de doelman plukte zijn schot stijlvol uit de kruising.

In het vervolg van de eerste helft bleef Eagles de beste ploeg op het veld. FC Dordrecht kwam niet in de buurt van het doel van Van der Hart, terwijl de bezoekers op voorsprong moesten komen. Wesley Verhoek miste echter een levensgrote kans. Doelman Kurto lag al verslagen op de grond, maar Verhoek gaf met zijn poging vanaf acht meter Van Deelen kans om de bal nog van de doellijn te halen.

De inzet van spits Glynor Plet kon na 36 minuten niet meer van de doellijn worden gehaald waardoor Eagles op een 0-1 voorsprong kwam. Plet maakte een fraaie steekpass van Sander Duits goed af door de bal over Kurto te stiften. Het was het eerste doelpunt voor Plet die de eerste helft overigens zeer matig speelde. Toch kon Eagles niet met een voorsprong gaan rusten. Nieuwpoort stond totaal verkeerd opgesteld waardoor Lieder de bal voorgaf op Fortes die de bal makkelijk kon binnen schieten.

Wissels

De tweede helft begon FC Dordrecht zonder ex-Eagle Fernando Lewis, voor hem in de ploeg kwam Giovanni Korte. Foeke Booy moest direct na rust ook ingrijpen. Reimerink verving de geblesseerde Sander Duits. Met het melden van de wissels is direct al het noemenswaardige van het begin van de tweede helft verteld. Er gebeurde werkelijk niets in de eerste fase van het tweede gedeelte van de wedstrijd en Eagles leek met wat angst in de benen te spelen.

Beide ploegen leken maar al te goed te beseffen dat een verliespartij funest zou zijn. Ruim een kwartier na rust was het Xandro Schenk die Eagles bijna op achterstand bracht. Zonder dat er een tegenstander in de buurt was kopte de linksback de bal richting zijn eigen doel waarna Van der Hart redding moest brengen. Direct daarna bracht Overgoor redding op de eigen doellijn na een kopbal van Haddad.

Wedstrijd kantelde

Eagles was geen schim meer van de ploeg die voor rust de veel betere was. De wedstrijd kantelde volledig en met nog twintig minuten te spelen had FC Dordrecht plotseling de beste papieren om er met de volle buit vandoor te gaan. Eagles maakte daar totaal geen aanspraak op. Met de wissel Lambooij voor Rijsdijk toonde Booy aan dat hij liever niet wou verliezen dan vol voor de overwinning gaan.

Die naïeve gedachte brak Eagles uiteindelijk op. Terwijl Booy en zijn mannen zich al tevreden toonden met een punt kopte Klaiber in blessuretijd de winnende treffer binnen voor de thuisploeg. Degradatiezorgen, die al in maximaal formaat aanwezig waren bij Dordt, worden voor Eagles nu wel heel erg groot. Volgende week wacht de wedstrijd tegen koploper PSV in Deventer. De concurrentie krijgt door het verlies bij de nummer laatst alle kans om Eagles te passeren op de ranglijst.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.