eagles in eigen huis niet langs excelsior

Go Ahead Eagles is dinsdagavond niet verder dan een bloedeloze 0-0 gekomen tegen Excelsior. Met een punt schieten beide teams weinig op, maar de drie punten verdiende ook geen van beide ploegen. Eagles kan worden bestempeld als de minst-slechte ploeg in het degradatieduel, maar creëerde te weinig om aanspraak te maken op de volle winst.

De wedstrijd op dinsdagavond om 18.30 uur leek alle ingrediënten te bevatten voor een spookavond in de Adelaarshorst. Vooraf werd gehoopt op een echte bekerclash tussen twee ploegen in de onderste regionen van de Eredivisie. In plaats van de volgende ronde stonden er echter drie punten op het spel. Misschien dat dat de reden was van het vertoonde degradatievoetbal dat beide ploegen lieten zien. Eagles had in het eerste kwartier het meeste balbezit, maar gevaarlijk werd de ploeg amper. Met twee vrije trappen van Van der Linden kwam de ploeg het dichtst bij het doel van Coutinho, maar daar is ook alles mee gezegd.

Excelsior kroop na het eerste kwartier meer uit zijn schulp en was wel direct gevaarlijk, al kwam dat door een fout van Jop van der Linden. De verdediger zat niet lekker in de wedstrijd en gaf Tom van Weert kans om op Van der Hart af te gaan. De spits raakte achter de keeper de paal waardoor de thuisclub enorm goed weg kwam. In het vervolg van de wedstrijd volgden knullige momenten elkaar keer op keer op. Aan het publiek, dat het eerste kwartier vol fanatisme de eigen ploeg ondersteunde, was dat het best te merken. Het ‘gemor’ op de tribunes nam per minuut toe en voor die tendens zorgden de elf rood-gelen in het veld zelf.

De laatste vijf minuten voor rust werd Go Ahead Eagles een paar keer op rij echt gevaarlijk. Sander Duits had de bal voor het inschieten na wat geluk, maar kreeg met zijn hak te weinig snelheid achter de bal. Direct daarna kon Verhoek alleen op Coutinho af omdat Overgoor hem met een sublieme pass lanceerde. Verhoek nam de bal goed mee, maar schoot vervolgens tegen de doelman op. Excelsior deed voor rust nog wat terug. Van der Hart had de grootste moeite met een afstandsschot waardoor Excelsior net voor het rustsignaal uit een hoekschop nog gevaar kon stichten. Hoewel Van der Hart wederom onder de bal doorging, bleef de stand ongewijzigd en was de ruststand hetzelfde als de beginstand: 0-0.

Eagles begon aan de tweede helft zoals het ook het merendeel van de eerste helft speelde. Laconiek, angstig en onwetend zijn kernwoorden die het spel van de thuisclub het best omschrijven. Uit het niets kreeg nieuwe spits Glynor Plet twee kansen. Tweemaal vond ook hij de weg naar het doel niet door naast te schieten. Het publiek voelde dat hun favoriete ploeg de steun meer dan nodig had en besloot volledig achter Eagles te gaan staan. Gesteund door de achterban werd Eagles gevaarlijker.

Alles of niets

In het vervolg van de wedstrijd leek het er meer en meer op dat Eagles het moest doen met een bloedeloos gelijkspel. De ploeg was de betere op het veld, maar tot kansen leidde dat niet meer. De spelers van Booy wisten elkaar steeds minder vaak te vinden en speelden erg slordig. Het publiek schreeuwde om ‘alles of niets’, maar alleen op de tribunes leek men te beseffen dat Eagles met een punt niets opschoot.

Booy besloot uiteindelijk de wens van het publiek in te willigen en bracht Kolder en Schalk voor Duits en Plet. De eerstgenoemde was het dichtst bij een doelpunt. Uit een hoekschop kopte de ervaren spits naast. Excelsior werd uit de omschakeling ook nog een aantal keer gevaarlijk, maar tot scoren kwamen beide teams niet. Met een punt erbij blijft Eagles in het spoor van Excelsior, maar aan alles merkte je dat alleen winst telde. Te meer ook omdat zondag een lastige thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma staat. Om 14.30 uur wordt er weer afgetrapt in de Adelaarshorst.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.