Home / archiefcentraal / eagles dankzij veld onderuit tegen ajax

eagles dankzij veld onderuit tegen ajax

In de beginfase van het duel had Go Ahead Eagles de overhand. De ploeg zette Ajax onder druk en dat leidde tot foute inspeelpasses bij de bezoekers. Via de flanken zochten achtereenvolgens Rijsdijk, Türüc en Nieuwpoort naar het doel van Cillessen, maar dat leverde geen problemen op voor de doelman. Van der Hart kwam aan de andere kant wel in de problemen, maar had geluk dat El Ghazi uit een voorzet van Kishna naast schoot terwijl de keeper al was gezien.

Na dik twintig minuten te hebben gespeeld wist diezelfde El Ghazi wel te scoren. Na een rappe aanval via Schöne en Kishna kon de jonge Amsterdamse buitenspeler de bal simpel binnen tikken. Door de openingstreffer werd de veelbelovende start van Eagles door Ajax de grond ingetrapt en moest de ploeg van Booy zich herpakken. Echte kansen kreeg Go Ahead Eagles niet, alvorens Jeffrey Rijsdijk het tien minuten voor rust van afstand probeerde. De aanvallende middenvelder wist niet te scoren, omdat hij Cillessen op zijn weg vond. Plet was even later dichter bij het doel van Ajax, maar zijn inzet ging hoog over nadat hij een pass van Türüc niet lekker onder controle kreeg.

Na een ruststand dat in het voordeel van Ajax was begonnen beide teams ongewijzigd aan de tweede helft. Binnen vijf minuten was Go Ahead Eagles gevaarlijk. Na een foute pass van El Ghazi op Van Rhijn pikte Verhoek de bal op en zette hetzelfde stuk leder voor. Rijsdijk had iets moois in gedachten door de bal ineens in het doel te volleren, maar hij schoot over. Eagles-spits Glynor Plet kreeg de volgende kans. Uit een vrije trap van Van der Linden kopte de boomlange aanvaller goed in, maar zag hij Cillessen net zo goed redding brengen.

Stunt

Hoewel de kansen van de thuisploeg nog niet direct resulteerden in doelpunten werd het publiek eindelijk weer eens vermaakt en dat was te merken op de tribunes. De supporters van Eagles zongen hun ploeg vooruit, gesteund door de gedachte dat een stunt zeker mogelijk was. De Amsterdammers werden teruggedrongen door een strijdvaardig Eagles dat bij vlagen goed voetbalde.

De klok op het scorebord tikte echter door en Eagles bleef de kansen niet benutten. Het feit dat Ajax bij spelhervattingen treuzelde kan door Eagles als een compliment worden opgevat. De realiteit bleef echter dat de rood-gelen tegen een achterstand aankeken en daar zou het uiteindelijk niets voor kopen. Sjoerd Overgoor bracht een kwartier voor tijd de Adelaarshorst in extase door van grote afstand de bal binnen te pegelen via de binnenkant van de paal.

Het laatste kwartier gingen beide ploegen op zoek naar de volle winst. Iedereen in het stadion voelde dat Go Ahead Eagles Ajax kon gaan verrassen, maar het was Ajax dat na de gelijkmaker voor het meeste gevaar zorgde. Eagles kwam keer op keer goed weg, maar de Amsterdammers werden door het veld in Deventer aan de winst geholpen. Verhoek speelde terug op Van der Hart waarna de bal lelijk stuiterde en Van der Hart compleet over de bal maaide. Op basis van het veldspel, de getoonde passie en geleverde strijd verdiende Eagles in ieder geval één punt, maar kreeg het uiteindelijk te weinig. Volgende week staat de IJsselderby op het programma, waarvoor Eagles afreist naar Zwolle.

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.