drukke inspiratiedag palliatief cafe soelaas

Ook dit jaar organiseerde de werkgroep Palliatief Café Soelaas op woensdag 4 februari (wereld kankerdag) een inspiratiedag voor haar doelgroep t.w. mensen binnen het Vechtdal die van dichtbij te maken hebben met palliatief zieken. Net als vorig jaar was ook dit jaar Zalencentrum De Kern in Ommen de locatie van het palliatief café. “Deze locatie ligt prachtig centraal en is uitermate geschikt voor het programma dat wij bieden” aldus Aad Kolthof namens de werkgroep.

Café Soelaas

Palliatief Café Soelaas is een samenwerkingverband van Hospice Groep VechtZathe, Vechtgenotenhuis en de Saxenburgh Groep. Het Café Soelaas is een ontmoetingsplek waar o.a. palliatief zieke mensen en hun mantelzorgers, (thuis) verzorgers en vrijwilligers die ondersteuning bieden in de palliatieve fase, elkaar in een ontspannen sfeer ontmoeten kunnen ontmoeten. Om aan haar doelstelling te voldoen organiseert de werkgroep thema gerichte avonden in het Vechtdal.

Van Hart tot Hart

In het programma ‘van Hart tot Hart’ werd door middel van vijf verschillende workshops, die met ruim 60 aanmeldingen allemaal goed bezet waren, een impressie gegeven van de verschillende ontspanningsmogelijkheden met ruimte voor eigen inbreng. De deelnemers waren na afloop enthousiast over het geboden programma. “Ik heb weer van alles aangereikt gekregen waarmee ik weer verder kan” aldus een van de deelnemers die na afloop ook nog een ‘gesponsorde’ goodybag met informatie en gadgets meekregen.

Steun Monuta Charity Fund

Voor aanvang van de workshops verraste Marco van Gessel, relatiebeheerder bij het Monuta Charity Fund, penningmeester Aad Kolthof met een blijk van financiële ondersteuning. “De werkgroep spant zich telkens weer in om, geheel kosteloos, een mooi programma aan te bieden aan de doelgroep. Wij willen dit prachtige initiatief hiervoor graag een financieel zetje in de rug geven” aldus Marco. Hierna mocht Aad een cheque van maar liefst € 2.000 in ontvangst nemen. “Natuurlijk zijn we erg blij met deze steun” zegt Aad. “We vinden het heel belangrijk om onze doelgroep van informatie te voorzien en deze bijdrage is voor ons een stimulatie om daar ook vooral mee door te gaan”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.