dixons slim jeans en op is op sluiten

Drie winkels in het centrum van Raalte sluiten binnenkort hun deuren. Het einde is in zicht voor Dixons, Slim Jeans en Op is Op Voordeelshop. Navraag bij de winkeliers leert dat ‘online shoppen’ de winkeliers de kop kost.

Ronald Mensing van Op is Op: “Het is in Raalte veel te rustig, daarnaast is er in mijn handel veel concurrentie. Zelfs bij de Gamma kun je al wasmiddel kopen. Maar daar ben ik niet boos om hoor, die bedrijven moeten ook andere producten gaan verkopen.”

Daarnaast is Mensing van mening dat het internet veel handel ‘afpakt’ van de winkeliers. “Ik zie om mij heen meer pakketjes bezorgd worden dan dat er winkelend publiek in de winkelstraat loopt. Het Funshoppen is er bij de meeste mensen wel af, internet is sneller en goedkoper.’’

De huur, die Mensing moet betalen is hoog zegt de eigenaar van de Op is Op Voordeelshop. “De centra lopen leeg, verhuurders moeten dan ook wel wat met de prijs,” sluit hij af.

Gelinde Deijk, van Slim Jeans, is het deels met de woorden van Mensing eens. ‘’Jongeren gaan steeds meer online kopen en nemen hun ouders daar in mee. Ze laten hun ouders zien dat het snel en makkelijk is om online spullen te kopen.’’

Deijk vindt niet dat er te weinig mensen in Raalte zijn. “Mensen zijn er genoeg, maar ze zijn voorzichtiger geworden. Mensen denken langer en beter na voordat ze iets kopen. Zelfs nu wij opheffingsuitverkoop hebben komen mensen eerst drie keer binnen om te zien of het product toch nog iéts goedkoper is geworden.’’

Ondertussen helpt ze een klant die een rokje koopt. “Kom ik lekker goedkoop aan zo’n rokje dat ik graag wil hebben,’’ zegt de vrouw die het rokje koopt. Deijk lacht het weg en blijft vriendelijk. Veel mensen weten niet dat ze, na 17 jaar, haar baan kwijt raakt en daar heeft ze maar één woord voor. ‘’Verschrikkelijk.’’

Ook Dixons is een winkel die uit het centrum van Raalte gaat verdwijnen. Daniel Gorter en Glenn Holtman zijn stellig. ‘’Raalte heeft te weinig inwoners en de huurkosten van het pand zijn erg hoog. Mensen komen niet meer voor luxe artikelen in de stad. Ze struinen het internet eerst af om het product zo goedkoop mogelijk te krijgen.’’

Daarnaast kampt Dixons met een ander probleem volgens de twee verkopers. ‘’De meeste mensen komen bij ons voor de service. Dan kopen ze iets bij de Phonehouse en dan willen ze van ons de uitleg, omdat wij daar wel tijd voor hebben, maar de Phonehouse niet. Wij kunnen helaas niets aan de prijs in de winkel doen.’’

De twee jongens constateren dat het met de webshop van Dixons wel goed gaat. “De webshop loopt prima. Veel jongeren kijken op internet, en zoals we al zeiden komen de ouderen bij ons in de winkel voor de service.’’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.