de groene musketiers junior gestart

Het project “De Groene Musketiers Junior” is vorige week gestart op de Heilig Hartschool in Lemelerveld. Het is een nieuw initiatief van de coöperatie De Groene Musketiers om de jeugd te betrekken bij een duurzamere wereld. Door middel van thema’s zullen zij de scholen gratis lesprogramma’s aanbieden over diverse aspecten van een duurzamere wereld.

Het eerste project is het lesprogramma over zonne-energie, waarbij de kinderen van groep zes tot en met acht een speelgoed bouwpakket krijgen om te leren dat je met behulp van een zonnepaneeltje een motor kunt laten draaien, wat vervolgens het speelgoed in beweging zet. Dat kan een molentje zijn maar ook een bootje, hondje, enzovoort. Het samen bouwen wordt voorafgegaan door een introductie met een video- en powerpointdemonstratie over het thema een duurzame wereld.

De eerste school heeft nu gratis meer dan tachtig pakketten ontvangen en de BSO in Lemelerveld heeft zich ook al gemeld voor dit programma. De bedoeling is dat alle scholen uit de gemeente Dalfsen deze gratis pakketten kunnen aanvragen. Er is ook een wedstrijdelement in het programma ingebouwd. De kinderen kunnen zelf een filmpje maken, bijvoorbeeld over hun eindspeelgoed. Of ze verzinnen zelf wat ze met het motortje nog meer kunnen doen en zetten dit op de site van de Groene Musketiers Junior. De leukste en meest aangeklikte video of foto wint een prijs.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.