db wil besluit over woning croddendijk uitstellen

Deventer Belang wil de onderste steen boven krijgen met het oog op het bestemmingsplan voor de Cröddendijk 5a in Lettele. Er ligt een plan om het huis tot plattelandswoning te benoemen, maar volgens Jos Spikker, woonachtig op nummer 5, klopt het bestemmingsplan van geen kant. Deventer Belang stelt daarom vragen.

Spikker stuurde onlangs een brief naar de raad. Daarin stelde hij dat de raad voor de gek werd gehouden door het college inzake dit bestemmingsplan. In deze vertelt de Lettelenaar dat hij al sinds 2007 een strijd voert tegen een burgerwoning grenzend aan zijn terrein. Hij stelt dat hij met wethouder Grijsen en twee ambtenaren in gesprek is geweest en zijn kritiek heeft geuit. Hiervan zou niets aan de raad bekend zijn gemaakt. Aanstaande woensdag staat de goedkeuring van het bestemmingsplan als hamerstuk op de agenda.

Besluit uitstellen

Voordat Deventer Belang een goede keuze kan maken, moet er volgens de partij duidelijkheid komen over de gang van zaken die heeft plaatsgevonden. Daar komt nog bij dat het type woning dat het college nu voor ogen heeft, een plattelandswoning, onlangs door de Raad van State nog onderuit werd gehaald omdat de uitgangspunten voor de luchtkwaliteit niet goed zijn geregeld. Tijdens het genomen collegebesluit kon het college dat nog niet weten, maar nu is het wél bekend. Deventer Belang wil daarom het hamerstuk van de agenda hebben zodat het een en ander kan worden uitgezocht.

Spikker stelt in zijn brief aan de raad dat de gemeente van de rechter in Zwolle in actie moest komen en moest handhaven, omdat er naast zijn agrarisch bedrijf een bedrijfswoning stond. Degene die hem bewoonde werkte echter nooit bij Spikker en heeft niets met het bedrijf te maken. “De briefschrijver beweert dat de Raad van State in de zomer van 2014 de gemeente in het ongelijk heeft gesteld en dat de gemeente moet handhaven. Klopt deze bewering?”, vraagt Deventer Belang aan het college. “En zo ja waarom heeft uw college dan het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan goedgekeurd?”

Gesprek

Ook over het gesprek tussen de wethouder en de heer Spikker wil Deventer Belang opheldering. “Heeft uw college, in persoon van de wethouder, op 17 september in het bijzijn van ambtenaren een gesprek gevoerd met briefschrijver? En heeft betrokkene daar wederom zijn zienswijze uitgelegd?” Over het bestemmingsplan vraagt de partij zich af waarom er niet vermeld is dat er een zienswijze is ingediend. Jos Spikker stelt namelijk dat hij dit nadrukkelijk heeft gedaan tijdens het gesprek.

In het onlangs verschenen vakblad Boerderij van 4 februari staat in het artikel ‘Bom onder Plattelandswoning’ dat de Raad van State stelt dat een plattelandswoning in strijd is met het Europees Recht, omdat de uitgangspunten voor de luchtkwaliteit niet goed zijn geregeld. “Ten tijde van het genomen Collegebesluit (25 januari 2015) kon het college dat nog niet weten, maar deze kennis is nu vóór het te nemen raadsbesluit wel voorhanden. Is uw college bereid om het te nemen Raadsbesluit aanstaande woensdag van de agenda af te voeren, zodat een en ander uitgezocht kan worden?”, vraagt Deventer Belang.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.