d66 ga in zee met initiatief van sallandglas

.

“In 2012 werd ons als Statenfracties een voorstel voorgelegd. Het was namelijk hoognodig om de aansluiting van 38.000 particuliere adressen en 2000 zakelijke adressen in de buitengebieden en de aansluiting van 150 bedrijventerreinen in Overijssel op snelle breedbandnetwerken te realiseren,” resumeert Terlouw.

“Oorzaak waarom de provincie er zich mee moest bemoeien is simpel. Er was sprake van zogenaamd marktfalen. Bedrijven op gebied van aanleg van infrastructuur zoals glasvezel moesten er zelf geld er op toeleggen om de zogenaamde witte gebieden in het buitengebied van Overijssel te ontsluiten. Dat was hen te duur en de provincie heeft vele miljoenen beschikbaar gesteld om de snelle breedbandnetwerken te realiseren.”

Het doel van de Provinciale Statenvoorstel was dus het stimuleren en versnellen van de aanleg van een provinciedekkend, open en toekomstvaste snelle breedbandinfrastructuur in gebieden waar marktpartijen geen snelle breedbandnetwerken aan gaan leggen. Dit alles om de toepassing van breedband door maatschappelijk relevante diensten te stimuleren. Er werd ook geconcludeerd dat glasvezel het meest betrouwbare en stabiele hulpmiddel is daarvoor. Terlouw: “Dat deel ik en steun daarom het initiatief en de oproep van SallandGlas van harte.”

Open breedband verbindingen en dan het liefst via het veilige en stabiele glasvezel zijn echt nodig om de grote veranderingen op het platteland aan te kunnen. “De leefbaarheid op het platteland is namelijk fors in het geding wanneer we geen diensten via open breedbandverbindingsmogelijkheid aan kunnen bieden in Salland. Allerlei taken op gebied van zorg op afstand, veiligheid op afstand en bedrijfsvoeringsopgaven (waaronder niet alleen agrarische bedrijfsvoering, maar ook de toeristische sector als bijvoorbeeld campings) komen zwaar in het geding als er nu niets gedaan wordt nu,”stelt Terlouw. “Ook veel onderwijszaken en overheidszaken verlopen via breedbandinternet en het wordt in de toekomst steeds meer. “

Terlouw: “Helaas ligt er in de berichtgeving veel nadruk op glasvezel op zichzelf. Glasvezel is wat mij betreft slechts een weg waarover de verschillende breedbanddiensten rijden. Vanwege de nadruk op de weg zelf en niet over de wagens (de breedbanddiensten) lijken grote groepen plattelanders niet meer voor zichzelf te zien wat nu de hogere doelen rond eigen zorg, welzijn, veiligheid, bedrijvigheid en daardoor de leefbaarheid op het platteland zijn. “

“Goed…..iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij of zij doet, maar ik roep de mensen in het buitengebied van Raalte op om nu snel verder te kijken dan de kosten op korte termijn , maar meer te kijken naar de toekomst en leefbaarheid van het platteland. Doe uzelf niet te kort en ga in zee met het initiatief van SallandGlas,” besluit Terlouw.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.