Home / archiefcentraal / cheque voor imminkhoeve lemele

cheque voor imminkhoeve lemele

De collecte 2014 in Ommen van handicap.nl, de collecteorganisatie van de ANGO (Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie), is dit jaar toegekend aan de Imminkhoeve in Lemele. De plaatselijke organisator, in overleg met wijkhoofden, bepaalt elk jaar een doel waaraan de 25 procent van de opbrengst besteed mag worden. Tineke Smit overhandigde de cheque ter waarde van 627 euro aan de directeur Ron Koopmeiners. Dit bedrag draagt bij aan de aanschaf van een tweede (elektrische) duofiets.

Ron vertelt enthousiast over ‘zijn’ accommodatie. De aangepaste voorzieningen zijn zeer prijzig en hij is erg blij met dit soort initiatieven, waardoor net dat extra geld beschikbaar is voor speciale hulpmiddelen voor gehandicapten. “Imminkhoeve verzorgt al meer dan veertig jaar vakanties voor senioren en mensen met een beperking. In de jaren ’70 kocht de Haagse Invalidenbond de boerderij van de familie Immink. Dit was het begin van de Imminkhoeve, bijzondere verblijfplaatsvoor mensen met een beperking.”

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.