cda investeer in recreatie salland

Het CDA in Overijssel wil de komende jaren opnieuw een flinke impuls geven aan recreatie en toerisme in regio’s zoals Salland. “Het beleid is succesvol”, stelt gedeputeerde en CDA-lijsttrekker Eddy van Hijum. “De gastvrijheid en creativiteit van onze recreatieondernemers krijgen alom erkenning. Het aantal banen in de sector is sinds 2009 met 4% gegroeid naar ruim 32.000.”

In Overijssel werken ondernemers, marketingorganisaties, onderwijsinstellingen en overheden samen om bezoekers te binden aan sterke regionale merken, waaronder Salland. Zowel de naamsbekendheid als de waardering van Salland onder Nederlanders neemt de laatste jaren steeds verder toe. “Maar er is nog veel meer winst te halen”, denkt Van Hijum. “We moeten een volgende stap zetten in het benutten van de kwaliteiten van onze prachtige regio.”

Het CDA heeft daarbij de volgende aanpak voor ogen:

1. Ondernemerschap voorop blijven stellen. Het zijn de ondernemers die toeristen aan zich binden door de combinatie van gastvrijheid, kwaliteit en vernieuwing. Onderlinge samenwerking in Sallands verband is van groot belang.

2. Samenwerking en innovatie stimuleren. Het CDA wil voor de periode 2016-2019 ten minste 10 miljoen euro vrijmaken voor het voortzetten van de succesvolle PMPC-regeling (product markt partner combinatie) en het mede-subsidiëren van evenementen. Doelstelling hierbij is meer en langer verblijf in de regio door een slimme en aantrekkelijke koppeling van het toeristisch product aan natuur, sport en cultuur. De Sallandse Heuvelrug, Hanzestad Deventer, Stöppelhaene, Ribs & Blues, het Nijenhuis en de Sallandse asperges bieden bijvoorbeeld veel mogelijkheden.

3. Het CDA wil toe naar één sterke provinciale organisatie voor regiomarketing, die verbindingen legt met ondernemers en de regio helpt profileren. Minder bestuurlijke drukte en meer duidelijkheid voor toeristen, ook via internet en apps.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.