carnaval in heino kent grandioze start

vrijwilligers met Valentijnsdag in de bloemetjes zet. Dit maal was het de beurt aan de Carnavalsvereniging De Sökkestoppers en in het bijzonder Meesterburger Nico Neplenbroek die al jaren op bijzondere wijze het dorp Heino op de kaart zet. Vervolgens werd de sleutel door Meesterburger Nico Neplenbroek officieel aan Prinses Julia en Prins Jort overhandigd.

’s Middags stroomde het centrum van Heino vol met enthousiaste carnavalisten die 23 uitgedoste deelnemers en groepen voorbij zagen gaan. Ruim 3.000 toeschouwers zagen met fantastische weersomstandigheden duo heel Actueel de iets wat stoute Boer Geert vertolken, en was het Brokkenteam weer van de partij om hun Prins Jort te eren. De Dolfijn en De Springplank waren weer flink uitgedost van de partij samen met een aantal mooie vriendengroepen met kleine en grote wagens en loopgroepen. Voor het eerst in de historie deed de Grûspollen een stapje terug en gingen voor een kleinere wagen. Daardoor werd het extra spannend in de categorie kleine wagens. Ook de Knippe – Trekker van de Sökkestoppers was een enorm succes en haalde een mooi extra zakcentje op voor de organiserende vereniging.

Heino heeft al jaren een kwalitatieve hoogstaande optocht met een aantal grote en kleine wagens, uitgedoste loopgroepen en veel een/tweelingen. Ook dit jaar was het niveau weer om van te smullen. De jury let op kleine details zoals; originaliteit, kleur, techniek, afwerking, humor, kleding en schmink. Er is duidelijk veel tijd en moeite ingestoken om de wagens en loopgroepen piekfijn in orde te laten zijn. Veel wagens hadden ook bewegende onderdelen. Dit jaar liepen meer dan 600 mensen mee in de optocht. Bij de grote wagens behaalde ’t Giet Vedan met als thema ’t Giet Vedan in concert, de eerste prijs voor het Gruppenteam met Terug in de kindertijd. De aanmoedigingsprijs ging naar Valentijn Ilonka en Hermien.

Bij de loopgroepen won De Lichtploeg voor Ken ik óe en de Golden Girls. Bij de kleine wagens won De Grûspollen voor Zeg ik Niet en De Oelewappers. Basisschool de Springplak won van basisschool De Dolfijn. Het resterende programma van de Sökkestoppers is te vinden op staging2.sokkestoppers.nl

Uitslagen Carnavals optocht 2015

Een/Tweelingen:

1. Nico Neplenbroek, Deze paus is niks te dol, want de kerke mut weer vol

2. Heel Actueel, Boer Geert in Luttenberg gesignaleerd

3. Kiek’n Wat Wot, Met carnaval loopt alles op rolletjes

Loopgroepen:

1. De lichtploeg, NATUURLIJK gaat bij ons het licht nog lang niet uit

2. Ken ik ‘Oe, Met carnaval gaan wij uit onze bol

3. Golden Girls, Mooi bekakt

Scholen:

1. Basisschool de Springplank, Venetië is liefde, Carnaval zit in ons hart!

2. Basisschool de Dolfijn, De Dolfijn springt eruit

Kleine wagens:

1. Grûspollen, Met carnaval kats van de planeet

2. Zeg ik niet, Carnaval is 1 groot succes

3. De Oelewappers, Wie hebt geen zorg’n meer, wie loat alles lop’n

Grote wagens:

1. ’t Giet Vedan, ’t Giet Vedan in concert

2. Gruppeteam,Terug in de kindertijd

Aanmoedigingsprijs ging naar Valentijn Ilonka en Hermien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.