bv natuurlijk op weg naar zelfvoorzienendheid

‘‘Daar hebben wij een heleboel oplossingen voor. Er komen allemaal hele gave, slimme en nuttige oplossingen op de markt die ons echt gaan helpen om onze wereld een stukje mooier te maken. Ik vind dat echt heel interessant, ik verdrink er soms in, en kan niet stoppen met lezen, studeren, meten en analyseren. Energiebesparing haalbaar en betaalbaar maken voor iedereen, dat is onze visie.’’

‘‘De eerste ontwikkeling die belangrijk is op het moment is het opslaan van energie in gebouwen middels natuurlijke isolatiematerialen. Beter vasthouden en houden wat je hebt op basis van natuurlijke materialen zoals hennep, stro en vlas. Maar er zijn ook andere moderne technieken die heel veel energie kunnen opslaan, zodat je die later weer kunt inzetten als de zon niet schijnt. Denk daarbij aan Fase overgangs materialen (PCM’s) en aan een bufferzak met 10 tot 15 m3 regenwater in je kruipruimte onder je huis, of in een tank in je tuin.’’

‘‘Wat we bij Coen Energiecomfort zelf aan het doen zijn is kennis en technieken om de woningen en de panden slimmer te laten omgaan met energie. Ons project heet ‘slim wonen’. Het idee is dat je een soort robot in huis krijgt die je helpt om slimmer en dus duurzamer met energie om te gaan. Klinkt eng, maar eigenlijk hebben we stiekem al veel robotica in huis, maar het zijn allemaal losse, niet met elkaar pratende technieken.’’

‘‘Er komen ook steeds meer apparaten op de markt waarmee je zelf kun zien waar de winst te behalen valt op het gebied van energieverbruik. Zo kunnen we met een warmtecamera warmteverliezen meten en ze ook in kaart brengen in de vorm van een advies waarmee je aan de slag kunt. Afgelopen jaar heb ik samen met een hele slimme collega. Aart van Hell, een rekenmachine ontwikkeld die voor jouw huis, in jouw leefsituatie uitrekent wat er nodig is om jouw huis zelfvoorzienend te maken.’’

‘‘Op weg naar een zelfvoorzienend huis kunnen we je helpen door de huidige stand van zaken in kaart te brengen en vervolgens te kijken naar innovatieve en duurzame technieken, waarmee je een zelfvoorzienend huis kunt ontwerpen.’’

Ben je benieuwd hoe de weg naar zelfvoorzienendheid van jouw huis eruit ziet? Neem dan contact op met Coen Energiecomfort via info@coendoen.nu. Als je een vraag hebt aan de ondernemers van de BV Natuurlijk, stuur dan een mailtje naar info@bvnatuurlijk.nl. Ook kun je kijken op staging2.bvnatuurlijk.nl waar je je ook kunt aanmelden voor het spreekuur dat de BV Natuurlijk iedere dinsdag houdt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.