brede school kwintijn geopend

Donderdagmiddag is in het bijzijn van de leerlingen en ouders de Brede School Kwintijn geopend. Wethouder Frank Niens onthulde het nieuwe logo en bood namens de gemeente een boombank aan voor het speelterrein.

Niens: “Als wethouder onderwijs ben ik ongelooflijk trots op wat samen met Stichting De Mare is bereikt. De gemeente Raalte en de Mare hebben de handen ineen geslagen om een brede school en spelzaal samen te realiseren. Dit vereist durf en vertrouwen.”

Behalve dat de nieuwe school een ruimtelijke en frisse inrichting heeft, bieden meerdere grotere groepsruimten ook plaats aan het groepsdoorbrekende onderwijsconcept. De ontwikkeling van kinderen staat centraal door onderwijsbehoeften en persoonlijke doelen als uitgangspunt van het onderwijs te nemen. In het nieuwe gebouw is dit optimaal mogelijk.

De nieuwe spelzaal vervangt de oude gymzalen Olykampen en Hartkamp, die geheel verouderd waren. De sporten, die hier bedreven worden, zijn zeer divers: van gymnastiek tot volleybal, van acro-gym tot judo, van schoolsport tot dames conditietraining. Niet alleen is alles heel nieuw, het ziet er ook fris en licht uit met een geweldige akoestiek. De zaal is te gebruiken in twee delen met een goede scheidingswand in het midden. De grote toestelberging en de kastenwanden aan beide kanten zorgen voor een ruime opstelling van alle materialen en toestellen. Deze spelzaal is volledig toegankelijk voor minder validen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.