booy wil in zwolle een dwingend eagles zien

Voor de tweede keer dit seizoen staat de IJsselderby op het programma. Aanstaande zondag trappen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle om 14.30 uur af in het IJsseldelta Stadion in Zwolle. Trainer Foeke Booy blikt vooruit. Het allerbelangrijkst voor de oefenmeester is dat zijn ploeg dicht bij zichzelf blijft in de wedstrijd die ook voor hem en zijn team een bijzondere lading heeft.

Booy kan in Zwolle nog geen beroep doen op Mawouna Amevor, Lesly de Sa, Robin van der Meer en Peter van Ooijen. Hoewel de laatstgenoemde afgelopen week al minuten maakte in de beloften van Eagles is hij nog niet wedstrijdfit.

Bij Eagles zit er weer veel vertrouwen in de spelersgroep. Ondanks dat het duel met Ajax op ongelukkige wijze werd verloren, was het spel van de rood-gelen meer dan prima. Booy wil dan ook dat zijn spelers aanstaande zondag dat kunststukje herhalen. “We moeten brengen wat we ook tegen Ajax brachten. In die wedstrijd zag ik eindelijk weer een Eagles dat dwingender speelde met meer beweging en vooral vooruit voetbalde.”

Het lot

Booy hield dan ook een goed gevoel over aan de wedstrijd tegen de Amsterdammers. “Wanneer ik terugdenk aan de wedstrijd komt er een positief gevoel naar boven. Als we dat ene ongelukkige moment weglaten was het gewoon een heel erg goede pot. De winst was dichterbij dan een gelijkspel, het lot heeft echter anders beslist”, doelt Booy op de mistrap van Van der Hart na een rare stuit van de bal.

Het moment vlak voor het einde van de wedstrijd tegen Ajax is geen issue meer zegt Booy. “Het is heel zuur dat we nul punten overhielden op deze manier, maar we hebben er over gesproken en het is klaar. Zowel in teamverband als met Mickey individueel heb ik het moment maandag geanalyseerd. Toen stond er voor ons al een dikke punt achter, maar we weten ook dat dit soort zaken heel lang door blijven sudderen.”

Tegenstander PEC Zwolle is volgens de hoofdcoach van Eagles bezig aan een goed seizoen, maar bevindt zich in een wisselvallige fase van het seizoen. “Zwolle won met 4-0 van Dordrecht, maar dat was in mijn ogen geflatteerd. Ze hadden het daar heel lastig en kwamen via een lucky goal op voorsprong. Het 4-0 verlies vorige week in Heerenveen was totaal verdiend, dus het loopt niet telkens vlekkeloos.”

Over Zwolle praten is niet de grootste hobby van Booy en hij kijkt dan ook liever naar zijn eigen ploeg. “Het begint allemaal bij jezelf en dan pas kijk je naar de tegenstander.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.