booy wil dwingender spelen met eagles

Het kwakkelende Go Ahead Eagles treft zondag met Ajax een team dat in dezelfde situatie zit als de Deventenaren. Beide teams hebben moeite met scoren en verloren na de winterstop vaker dan dat ze wonnen. In de Adelaarshorst kunnen beide ploegen zondag dan ook wel een enorme opsteker gebruiken. Coach Foeke Booy blikt vooruit.

“Mauwouna Amevor, Lesly de Sa en Robin van der Meer zijn geblesseerd en zullen het duel met Ajax aan zich voorbij moeten laten gaan. Peter van Ooijen is nog niet wedstrijdfit en zit ook niet bij de selectie”, begon de trainer met het benoemen van de afwezigen. Daar voegde Booy aan toe dat Amevor ‘goed nieuws’ kreeg te horen deze dagen. “Hij blijkt geen spierscheuring te hebben, maar een verrekking in de zone van de lies. Dat zal er toe leiden dat de revalidatie korter is, maar ik heb nog geen idee hoelang we hem exact kwijt zijn.”

Wat betreft het treffen met Ajax kijkt Booy reikhalzend uit naar zondag. “Ajax komt op bezoek en dat is zo’n moment waarop je kunt zien hoe mooi het is om in de Eredivisie te spelen.” Direct na de opmerking over de tegenstand op het hoogste voetbalniveau in Nederland begon Booy met het analyseren van zijn eigen ploeg. “We hebben moeite met het creëren van kansen. Ik ben op zoek naar de invulling om dat beter te laten lopen. Daarbij moet ik zeggen dat we de afgelopen tijd te veel spelers hadden die in de bal kwamen”, omschrijft de trainer op zijn eigen manier het gebrek aan diepgang.

Rijsdijk

Dat kwam vooral omdat Eagles speelde met min of meer drie controleurs op het middenveld. Overgoor, Duits en Lambooij spelen alledrie met de punt naar achteren en lijken samen te veel van hetzelfde te hebben. Voor Booy reden om Lambooij zondag op de bank te houden voor de aanvallender ingestelde Jeffrey Rijsdijk. Althans dat liet de trainer merken op de training door Rijsdijk met de basis mee te laten trainen en Lambooij een ‘reservehesje’ aan te laten trekken. Daarnaast speelde Türüc tijdens de training op de linkerflank en Verhoek op de rechterkant, terwijl dat eerdere wedstrijden omgedraaid stond. De bedoeling is waarschijnlijk dat Rijsdijk en Türüc gaan afwisselen in hun posities.

Wie denkt dat het voor Eagles goed uitkomt dat Ajax niet in beste doen is, heeft het mis volgens Booy. “Er schuilt gevaar in dat zij in een mindere fase zitten. Je moet namelijk alleen maar naar jezelf willen kijken. Al ben ik het er mee eens dat de blessures en schorsingen nadelig zijn voor hun. Je moet namelijk vastigheid in een elftal hebben en met al die wisselingen hebben zij dat niet. Toch blijft er genoeg individuele kwaliteit over hoor, daarvoor is het Ajax”, aldus de coach.

Aanstaande zondag is de aftrap om 14.30 uur in de Adelaarshorst. Het duel Go Ahead Eagles – Ajax is live te volgen via Twitter. Volg daarvoor @Deventercentr.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.