booy “teleurstelling zacht uitgedrukt”

Foeke Booy stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken toen hem na de wedstrijd op de tribune werd gevraagd naar een verklaring voor de nederlaag. “Het geloof zat er niet in vandaag, met een teleurstelling druk je het nog zacht uit.”

“Gewoon een totaal onnodige nederlaag”, begint Booy na te praten. “We moeten venijn brengen wanneer daar om wordt gevraagd, dat heb ik gemist. We hielpen daardoor Dordrecht eigenlijk in het zadel met die eerste goal. Er werd veel te slap opgetreden en dan wordt de bal ook nog eens van richting veranderd. Een ‘lucky-goal’ vind ik”, aldus Booy.

Twee gezichten

Met de tweede helft nog voor de boeg had Eagles echter nog 45 minuten om de achterstand weg te werken. Booy had naar eigen zeggen niet het gevoel dat dat nog ging gebeuren. “We misten het geloof. De eerste helft waren we heer en meester, maar de tweede helft waren we het volledig kwijt. Ik vind het gewoon onbegrijpelijk dat we de wedstrijd voor rust niet allang beslisten.”

Wissel Rijsdijk

Omdat Eagles de wedstrijd niet besliste en het gevoel van de trainer zei dat Eagles niet meer zou winnen koos hij voor een meer behoudende speelwijze. Booy haalde Rijsdijk naar de kant en bracht Lambooij. “Ik vond dat Rijsdijk totaal niet in de wedstrijd zat. Hij bleef veel te diep staan. We hadden gezegd dat hij vanaf het middenveld moest spelen met diepgang. Dat kon hij niet in de ploeg brengen. Omdat ik het gevoel had dat we niet meer konden winnen, moest ik er voor zorgen dat we niet zouden verliezen. Dat gebeurde toch. Ik miste vooral de overlevingsdrang in de slotfase om bijvoorbeeld zo’n kopdoelpunt te voorkomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.