bittere pil voor comite houtdorp olst

André Smit, vorst der Iesselzotten, stuurden een verslag.

‘In 1978 werd Olst opgeschrikt door stank en bedrijfssluitingen. Stank van de Asphaltfabriek en bedrijfssluiting van Olba. Dat was allemaal BITTER. In Olst staat nog altijd de farmaceutische fabriek Abbot Biologicals fier aan de ijssel, tegenwoordig onder de naam Abbott. Een bedrijf waar we in Olst trots op mogen zijn. Dat samengevoegd leverde de naam op van onze hoogste onderscheiding: De bittere pil.’

De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, vereniging of groepering die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt of hebben gemaakt voor de gemeente Olst-Wijhe in het afgelopen jaar.

Ook mensen (verenigingen of groeperingen) die zich op negatieve wijze bekendheid wisten te verschaffen komen in aanmerking. Uiteraard is het zo, dat het bestuur van Carnavalsvereniging “Iesselzotten Olst” de voorkeur geeft aan een positieve toekenning van de Bittere Pil.

De kortingen op de zorg en op de subsidies maken het er allemaal niet makkelijker op. Wij weten als Iesselzotten dat als geen ander: minder subsidie voor onze Iesselstars en een duurder wordende sporthal qua huur voor het dansgardefestival. Maar we zien er ook mooie dingen voor terugkomen: initiatieven uit de samenleving.

Met ingang van 2014 viel het kinderwerk niet meer in het takenpakket van Landstede Welzijn. Gelukkig zijn er mensen opgestaan die een inmiddels 35-jarige traditie in stand hebben willen houden. Zij hebben er voor gezorgd dat in de laatste week van de zomervakantie onze kinderen in het Olsterhof kunnen timmeren, zagen, hutten bouwen én een feestje bouwen. Het bestuur van onze vereniging heeft enorm veel respect en waardering voor dit soort initiatieven. Daarom was er weinig twijfel over wie de Bittere Pil 2015 in ontvangst zou mogen nemen: Winnaars Bittere Pil 2015: Het organiserend comité Houtdorp Olst.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.