avondje metal in elckerlyc tijdens carnaval

Motorclub Caveriders Luttenberg presenteert op zaterdag 14 februari de derde editie van het Metal Up Your Ass festival. Drie bands brengen tributes aan bekende metalacts: Snaggletooth speelt de klassiekers van Motörhead, War Ensemble richt zich op het werk van Slayer en tenslotte laat High/Voltage de hits van AC/DC horen. Inderdaad een avondje metal in Luttenberg op een avond dat de rest van Salland in de polonaise loopt. In het dorp hebben ze nooit zo veel gehad met carnaval (alhoewel dat begint te veranderen).

De kreet ‘Metal Up Your Ass’ is niet onbekend in de metalwereld. Zo zou namelijk de eerste plaat van Metallica hebben geheten als de platenmaatschappij daar destijds geen stokje voor had gestoken. De motorclub wil met de avond oude tijden laten herleven. In de jaren tachtig stond Elckerlyc immers bekend als toonaangevende metalzaal.

Snaggeletooth bestaat uit drummer Roel ‘Rule’ Sanders (Inhume, God Dethroned), gitarist John ‘JFK’ Kuijpers en zanger/bassist Lloyd ‘Dr. Lem’ Koolen. Nu Motörhead-boegbeeld Lemmy (69) toch echt de gevolgen begint te ondervinden van zo’n vijftig jaar wild leven, is het aan Snaggletooth om de eer van de legendarische rockband hoog te houden. En dat doen de heren: ‘a raw, fast and definitely loud tribute to the loudest band in te world: Motörhead!’

Verwacht klassiekers als ‘Bomber’, ‘Ace of Spades’, ‘Orgasmatron’ en ‘(We are) the Road Crew’. Snaggletooth is een persoonlijke favoriet van de organisatoren. De band sierde ook al het affiche van de eerste twee edities van het ‘Metal Up Your Ass’-festival.

Op 2 juni 1985 stonden ze in Elckerlyc: Slayer. De Amerikaanse trashmetalpioniers zouden zich in de vijf jaar daarop met klassieke platen als ‘Reign in Blood’, ‘South of Heaven’ en ‘Seasons in the Abyss’ opwerken tot de absolute wereldtop. Nog steeds geldt Slayer als de grootste band die ooit in Elckerlyc heeft gestaan. Volgens ooggetuigen was de zaal afgeladen en zanger/bassist Tom Araya maakte grappen over de enorme drankconsumptie in de zaal. De Engelse tributeband War Ensemble zal moeten proberen om die legendarische show te evenaren. War Ensemble werd opgericht na de dood van Slayergitarist Jeff Hanneman in 2013. Diezelfde Hanneman was namelijk als componist ook (mede)verantwoordelijk voor enkele van de grootste klassiekers van Slayer: ‘Raining Blood’, ‘Angel of Death’, ‘South of Heaven’, ‘Dead Skin Mask’ en Seasons in the Abyss’! De Engelse heren vonden het hoog tijd worden voor een tribute aan wat volgens velen de beste trashband ooit is. War Ensemble speelt zowel de klassiekers uit de jaren tachtig als materiaal van recentere platen.

High/Voltage bestaat al sinds 1992. Met meer dan zeshonderd optredens in de afgelopen jaren, heeft de AC/DC-tributeband een stevige reputatie kunnen opbouwen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Luxemburg, Zwitserland en België. Naast een rol als supportact van Status Quo, zijn de mannen in 2008 zelfs twee weken op tour geweest in China. Sinds november 2009 beschikt de band over een nieuwe zanger: Wouter Kerkhofs. Niet alleen qua uiterlijk lijkt hij op een jonge versie van Brian Johnson, maar ook qua stem. En op gitaar Vince Young, volgens de band dé kloon van Angus. De setlist bestaat uit alle klassiekers van het grote Australische voorbeeld: van ‘Highway to Hell’ tot ‘Let There be Rock’, van ‘Whole Lotta Rosie’ tot ‘Hells Bells’, van ‘Thunderstruck’ tot ‘For Those About to Rock’. Ook minder bekende nummers zoals ‘Go Down’, ‘Gone Shootin’, ‘What’s next to the Moon’ of ‘Touch too Much’ komen voorbij.

Elckerlyc is geopend vanaf 20.00 uur. Snaggletooth trapt rond 20.45 uur af. De entree bedraagt 15 euro. Er is geen voorverkoop; kaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de zaal. Meer informatie via Facebook, Caveriders Luttenberg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.