zorggroep nodigt pastoor uit voor gesprek

end dat de discussie over de kapel in het Swaenewoerd in de media gevoerd wordt.

“Het is echt niet zo dat de kapel volgende week al dicht gaat. De huidige ruimte blijft voorlopig nog in gebruik,“ stelt Van Kampen. “Wel zijn er gesprekken gaande over de mogelijkheid voor vieringen en diensten na de verbouwing. We onderzoeken of er een ruimte kan komen met een functie om diensten en vieringen te houden.”

Van Kampen begrijpt ook heel goed dat mensen teleurgesteld zijn over het verdwijnen van de kapel. “Feit is dat het anders wordt. En dat is voor iedereen wennen. Dat mensen daar soms wat teleurgesteld over zijn, daar heb ik alle begrip voor.”

Overigens stelt Van Kampen ook dat het besluit over de kapel niet uit de lucht komt vallen. “Die gesprekken vinden al langere tijd plaats.” Hij bevestigt dat ook de cliëntenraad van Swaenewoerd bij die gesprekken betrokken is. “En we zullen de pastoor opnieuw voor een gesprek uitnodigen.”

Meer foto's