Home / archiefcentraal / wesepe wint van lettele 25 28

wesepe wint van lettele 25 28

Zaterdagavond stond er in de Hoofdklasse B de derby tussen Lettele en Wesepe op het programma. In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen was het Wesepe die de sterkste van de twee en won toen met 28-21. Dit weekend was het opnieuw Wesepe die aan de langste eind trok. Lettele ging nog wel met 15-14 voorsprong de rust in maar na 60 minuten spelen stond er 25-28 op het scorebord in het voordeel van Wesepe.

“Onze dekking hadden we naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen Lettele anders opgezet en dit bleek te werken. Lettele kon moeizaam de aanvallen uitspelen en kwam nauwelijks tot scoren. Aan de andere kant hadden zij ook un dekking aan ons aanvalsspel aangepast, maar dat pakte voor hen aanvankelijk niet goed uit. Hun 4:2-dekking gaf ons veel ruimte. Onze opbouwers konden eenvoudig door het midden breker. En ook onze hoeken konden achter de uitstappende verdedigers instarten. Het liep uitstekend bij ons. Via 2-7 kwamen we op een 4-10 voorsprong. Daarna kantelde de wedstrijd. Onze defensie werd minder hecht. We verdedigden meer individueel en steunden elkaar te weinig. Lettele kreeg meer ruimte en kroop langzaam dichterbij. Bij ons was het vuur eruit en we zagen onze voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen.” ( Verslag van Wesepe over de wedstrijd)

“De tweede helft leken we het tij niet te kunnen keren. Lettele bouwde de voorsprong uit naar 14-18. Maar vanaf dat momenten zetten we onder aanvoering van een opzwepende Carolien de achtervolging in. Met snelle en goed uitgespeelde aanvallen kwamen we rap terug. Bij 16-18 fleurden wij op en zag je bij Lettele de paniek al toeslaan. Wij knalden door en namen de voorsprong over. Toch konden we het toen nog niet definitief beslissen. Het gat bleef steken op één tot maximaal drie punten verschil. Lettele gaf nog niet op. Het verschil slonk weer tot één, maar de gelijkmaker kwam nooit op de borden. Door mandekking op Dorien probeerde Lettele ons van het scoren te houden. Maar het was diezelfde Dorien die de laatste twee beslissende doelpunten maakte. Opgelucht en met een tevreden gevoel sloten we de wedstrijd met een 25-28 overwinning af.”

bron: http://www.sportclubwesepe.nl/site/2015/01/dames-1-wint-enerverende-wedstrijd-tegen-lettele/#more-17925

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.