vvder nijboer kandidaat statenverkiezingen

Ben Nijboer uit Heino staat op plaats 11 op de VVD-lijst voor de Statenverkiezingen die op 18 maart worden gehouden. Ben Nijboer is sinds 2006 actief in de politiek en onvermoeibaar als het gaat om zaken die hij belangrijk vindt: kleine overheid, lage lasten en vooral ook minder regels en overheidsbemoeienis. “Ik wil me de komende jaren blijven inzetten voor betere samenwerking tussen gemeente en provincie, met als vertrekpunt altijd weer de kernvraag: wat hebben inwoners en bedrijven nodig om hun ambities waar te maken, en hoe kan de overheid daarbij helpen. Bemoeizucht past daar zeker niet bij.”

“Hoe vaak komt het niet voor dat je als burger of bedrijf tegen zaken aanloopt, waarbij je denkt: waar bemoeit de gemeente of provincie zich mee? Wie heeft er last van als mijn schuur een meter langer of breder is? Wie kan het beste inschatten of bij een bedrijf de deur rechts of links zit? Als ik een oude schuur wil afbreken, waarom mag ik dan alleen een kleinere schuur terugbouwen? En als ik twintig jaar geleden in mijn eigen tuin, op eigen kosten een boom heb geplant: wie is daar dan de baas over? Allemaal situaties waarvan ik denk: overheid, bemoei je er niet mee! Dat kan iedereen heel goed zelf bepalen. De overheid moet zich beperken tot de kerntaken: veiligheid, infrastructuur (zowel wegen, spoor als digitale infrastructuur) en het stimuleren van werkgelegenheid.”

Nijboer zet zich al enkele jaren in om de N35 hoog op de politieke agenda te krijgen. Kernpunten zijn voor hem verder een betere doorstroming van de N348 en de ontwikkelkansen van de plattelandsgemeenten en kleine kernen in Salland. Daarbij is hij zeer kritisch op de ongebreidelde inhuur van geldverslindende externe bureaus. Nijboer vindt dat gemeenten de regie moeten hebben als het gaat om bestemmingsplannen, waaronder de positie van recreatiewoningen en mantelzorgunits, en over de vraag wáár binnen de gemeente een bedrijventerrein komt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.