Home / archiefcentraal / vrijdagochtend glad ook zaterdagochtend glad

vrijdagochtend glad ook zaterdagochtend glad

Komende nacht gaat het vanuit het westen ijzelen, landinwaarts soms vermengd met sneeuw. Later is in vooral in het oosten en zuidoosten van het land ook een aantal centimeters ‘droge’ sneeuw mogelijk. Ook morgenochtend houdt de neerslag Nederland eerst nog bezig. Daarbij loopt de luchttemperatuur op steeds meer plekken op tot boven nul. De wegdektemperaturen stijgen echter wat langzamer, waardoor het risico op gladheid nog altijd niet geweken is.

In de nacht van zaterdag op zondag wordt het op diverse plaatsen opnieuw glad.

Het is de afgelopen jaren niet vaak gebeurd dat het langdurig geijzeld heeft. Het verraderlijke van ijzel is tweeërlei. Ten eerste is de laag ijs die zich vormt niet of nauwelijks zichtbaar. Ten tweede vermindert ijzel de werking van het strooizout.

Afgelopen vrijdagmorgen schoven bij Olst twee auto’s van de dijk door de gladheid.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.