vogeltelling kan verbeterd worden

Raaltenaar Gerard Broekgerrits heeft afgelopen weekend meegedaan aan de nationale vogeltelling en ziet verbeterpunten. Hij is een vogelkenner en kan door zijn kennis meer informatie leveren dan dat nu verzameld wordt.

Gerard schreef aan de organisatie: ‘‘Een vogelkenner ziet het verschil tussen een merelmannetje en een merelvrouwtje, dat is ook zo bij huismussen, vinken en koolmezen. In een half uur tellen zie ik eerst drie koolmeesmannetjes en even later in dat zelfde half uur één mannetje met twee vrouwtjes, eigenlijk heb ik dan tenminste vijf koolmezen gezien, maar kan er zoals het nu is maar drie invullen’’.

De organisatie heeft laten weten dat ze zijn punt meenemen in de evaluatie. Ook laten ze weten dat de regels, zoals ze nu zijn, bestaan om dubbeltellingen te voorkomen. Vogelkenners zijn echter welkom om de individuele vogels door te geven. Heb jij ook meegedaan aan de vogeltelling? Laat ons weten in een reactie onder dit bericht waarom je mee hebt gedaan en wat je ervan vindt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.