verpleegafdeling weijtendaal dicht norovirus

De verpleegafdeling van bejaardenhuis Weijtendaal in Wijhe is gesloten voor bezoek, omdat het Norovirus er geconstateerd is. Volgens een woordvoerder van Zorgspectrum Het Zand, waar Weijtendaal onder valt, is het virus aan het begin van deze week geconstateerd. Het virus heeft zowel cliënten als medewerkers getroffen.

Hoeveel patiënten en medewerkers er besmet zijn, wil Het Zand niet bekendmaken. Naar verluidt zijn er al meer dan twintig cliënten van het Weijtendaal getroffen. Dat aantal wilde de woordvoerder niet bevestigen.

Het virus is volgens Het Zand inmiddels op zijn retour en wordt er samengewerkt met GGD en een microbiologisch laboratorium om het virus verder terug te dringen. Volgens de woordvoerder zijn er, voor zover bekend, geen mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Bezoekers van de verzorgingsafdeling van het Weijtendaal krijgen instructies van het personeel hoe ze met het virus moeten omgaan. Het Norovirus is een zeer besmettelijk buikgriepvirus dat een voedselinfectie kan veroorzaken. De meeste besmettingen gaan van mens op mens. Het norovirus zorgt voor misselijkheid, braken en diarree. Het braken is vaak heftig, en kan heel plotseling optreden. Ook koorts, hoofdpijn, buikpijn en buikkramp komen voor.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.