vakantiebeurs in sportorant sprengendal

In Sportorant Sprengendol in Haarle wordt zondag 25 januari voor de derde keer een vakantiebeurs gehouden. De organisatie is in handen van Femy Sestu van VakantieXperts in Haarle.

“Een goed moment om weer uit te kijken naar de zomer, want januari en februari zijn traditioneel de maanden waarin we weer massaal onze vakanties boeken”, zegt Femy Sestu van VakantieXperts in Haarle. Na jarenlang in de reisbranche actief te zijn geweest, begon Femy Sestu in 2003 voor zichzelf. Met succes. Zo werd ze begin vorig jaar verkozen tot ‘ondernemer van het jaar 2013’. Eind vorige maand organiseerde ze voor de eerste keer haar eerste reiscafé. “Gewoon hier in een kroeg in Haarle en het was meteen een groot succes. Er blijkt duidelijk behoefte aan.”

Sinds drie jaar organiseert ze ook de vakantiebeurs. “Voorheen deed ik dat gewoon bij mij thuis, maar door de grote opkomst was dat op een gegeven moment niet meer te doen.”

De vakantie lijkt nog ver weg, maar volgens Femy Sestu leert de ervaring dat het verstandig is om al in een vroegtijdig stadium te boeken. “Vakantiegangers menen vaak ten onrechte dat ze goedkoper uit zijn wanneer ze langer wachten met boeken. Daarbij vergeten ze echter dat de ‘goedkopere stoelen’ dan vaak al weg zijn. Het aanbod is bovendien veel beperkter en men moet dan genoegen nemen met wat er nog is. En dat is jammer. En laten we vooral de voorpret niet vergeten. Nu boeken en dan heerlijk naar die vakantie uit kunnen kijken.”

Toen ze elf jaar geleden voor zichzelf begon, bleek al snel dat haar werkwijze op prijs wordt gesteld. “Meestal werkt het zo dat ik een telefoontje krijg met bepaalde wensen, waarna ik aan de slag ga. Voor de klant dus geen lange wachttijden, zoektochten op het internet, geen stapels reisgidsen doorworstelen. Op een afgesproken tijdstip kom ik langs om de diverse mogelijkheden door te spreken. Eventueel ook buiten kantoortijden.”

Volgens Femy Sestu is er een duidelijke tendens waarneembaar: “Je merkt dat het persoonlijk advies gaat toenemen boven boeken via internet. Op de digitale snelweg zien de mensen vaak door de bomen het bos niet meer. Daar komt men op terug. De vakantieganger geeft veel geld uit en wil dan ook waar voor het geld. Ze ondervinden dat je kunt profiteren van de jarenlange deskundigheid van persoonlijke reisadviseurs.”

Tijdens de vakantiebeurs in Haarle zijn onder andere aanwezig Kuoni/Tenzing Travel, Zeetours Cruises, Fox Verre reizen, OAD, Tiara Tours, Untamed Travelling en Curacao Tourism Board, die tevens presentaties verzorgen. Uiteraard is er aandacht voor de gebruikelijke vakanties. Kamperen, de all-inclusive vakanties, maar ook is er aandacht voor verre bestemmingen.

Femy Sestu wordt door zowel BuroScanBrit (Scandinavië, IJsland, Ierland en de Kanaaleilanden) als Kuoni/Tenzing Travel (verre reizen) genoemd op de site als een van de persoonlijke reisadviseurs voor de provincie Overijssel.

De beurs wordt gehouden in Sportorant Sprengendal aan de Veldkampsweide 1 in Haarle en duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.