turuc noemt winst eagles “topprestatie”

Eagles won zondagavond met 1-0 van ADO Den Haag en pakte daarmee drie heel erg belangrijke punten. Deniz Türüc speelde als ‘hangende linksbuiten’ met veel dreiging en keek naderhand uitermate positief terug op het duel.

“We hebben iets gebracht wat we niet vaak brengen”, begint Türüc te vertellen na afloop van de wedstrijd. “We wilden alles winnen, lieten niks lopen en toonden echt een over mijn lijk mentaliteit. We hebben bijna niks weggegeven. De onverzettelijkheid van ons vandaag was geweldig, het was een topprestatie als team zijnde.”

Volgens de flamboyante linksbenige zijn er in aanloop naar het duel met ADO wat onduidelijkheden uit het team gehaald. “De afgelopen week hebben we goed overlegd hoe en wat we zouden gaan doen. Vooral met druk zetten hing het team soms op twee gedachten. Aan de hand van beelden hebben we gekeken hoe we druk wilden zetten en dat pakte vandaag uitstekend uit. We wilden ze vastzetten en niet laten voetballen. Zodoende moesten ze snel de lange bal hanteren en moesten wij de tweede bal winnen. Van daaruit wilden we gaan voetballen en proberen de bal lang in de ploeg houden om zodoende veel kansen te creëren. Dat is aardig gelukt.”

Kansen

Kansen waren er inderdaad genoeg voor Eagles, maar het bleef tot de laatste seconde spannend omdat de 2-0 uitbleef. Volgens Türüc ontbrak het kleine beetje geluk dat nodig is aan de zijde van Eagles om ADO een grotere nederlaag toe te brengen. “Kolder kreeg bijvoorbeeld twee keer de bal net tegen zijn hak,. Ik was soms wat ongelukkig, Wesley was ongelukkig, we raakten zelfs de paal nog. Met iets meer geluk, overleg en rust in de eindfase maak je er misschien wel 4-0, 5-0 van.”

Toch stemt het de aanvallende middenvelder positief dat de kansen in ieder geval werden gecreëerd. Vorige week tegen Willem II had Eagles daar namelijk de grootste moeite mee. “We hadden moeite met kansen creëren, maar vandaag hebben we laten zien dat we dat wel kunnen en dat we goed kunnen voetballen. We moeten ook niet de druk op onszelf leggen en elkaar alleen maar negatieve dingen aanpraten. We moeten positief blijven, want we waren in alle opzichten beter dan ADO. Uit dit resultaat halen we moed en daardoor gaan we met een goede blik richting Groningen”, blikt de speler alweer vooruit..

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.